ویتامین B12

🔺تنها منبع تامین در انسان ها غذاهای حیوانی مانند گوشت،لبنیات، وماهی است.میکروارگانیسم های روده نیز B12تولید می کنند.سبزیجات ومیوه ها فاقد B12هستند.

🔺درافراد بالغ روزانه 1_3میکروگرم ویتامین ب۱۲ ازراه ادرار ومدفوع دفع می شود وچون بدن انسان نمی تواند ب ۱۲ بسازد نیاز روزانه همین قدر است.

🔺ذخیره کوبالامین بدن 2_3 میلی گرم است ودرصورت مصرف نکردن ب ۱۲ برای ۳تا۴ سال کفایت می کند.

🔺ویتامین ب ۱۲ گردش روده ای_ کبدی دارد.روزانه ۰.۵ تا ۵ میکروگرم کوبالامین ازطریق صفرا وارد روده می شود ولی بخش قابل توجهی ازآن بازجذب می شود.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

آنتی بیوتیک استنشاقی در سینوزیتآنتی بیوتیک استنشاقی در سینوزیت

🔻آنتی بیوتیک های با اثرات وابسته به غلظت جهت مصرف استنشاقی مناسب هستند. این داروها  شامل توبرامایسین، آزترئونام، کلیستین، سیپروفلوکساسین و لووفلوکساسین می باشند.

🔻آنتی بیوتیک های استنشاقی جهت درمان بیماری هایی نظیر سیستیک فیبروزیس، برونشکتازی و پنومونی اکتسابی از ونتیلاتور مورد استفاده قرار می گیرند.

🔻 عوارض گزارش شده از مصرف آنتی بیوتیک استنشاقی شامل سرفه، ویزینگ، هموپتیزی و دیس پنه می باشد. سمیت فرآورده های استنشاقی نادر است، اما گزارشاتی از سطوح بالای غلظت تراف و عوارض کلیوی و شنوایی از #آمینوگلیکوزیدها در بیماران رینوسینوزیت مزمن وجود دارد. عوارض کلیوی با مصرف #کلیستین استنشاقی نیز گزارش شده است.

🔻#توبرامایسین استنشاقی بدلیل داشتن پرزرواتیو، محرک مجاری تنفسی بوده و ممکن است سبب برونکواسپاسم گردد.

🔻فلوروکینولون های استنشاقی بدلیل عوارض و قیمت بالا ، هیچگاه نباید بعنوان خط اول در بیماران سینوزیت حاد باکتریال بدون آلرژی به پنی سیلین ها مصرف شوند.

🔻شواهد اندکی از کارایی و سمیت آنتی بیوتیک های استنشاقی در درمان سینوزیت در دسترس است. تاکنون هیچ گایدلاین درمانی به برتری آنتی بیوتیک یا ضد قارچ استنشاقی در مقایسه با انواع سیستمیک آنتی بیوتیک ها و یا استروئیدهای نازال اشاره نکرده است.

🔻میزان رسیدن به محل اثر در آنتی بیوتیک های استنشاقی محدود بوده و دارو به طور عمده نمی تواند به محل هدف خود در سینوس ها، middle meatus و نواحی فوقانی و خلفی بینی راه پیدا کند و در قسمت ابتدایی حفره بینی بیماران سینوزیتی دپوزیت می گردد.

🔻 در بیماران با رینوسینوزیت مزمن، مزیتی درخصوص مصرف آنتی بیوتیک های استنشاقی مانند اسپری نئومایسین و توبرامایسین  نبولایز نسبت به استروئید استنشاقی همراه با شستشو با سالین گزارش نشده است. هرچند مطالعه کوچکی تاثیر #موپیروسین استنشاقی را در زدودن بیوفیلم ناشی از استافیلوکوک اورئوس نشان داده است.

🔻از بین داروهای ضد قارچ استنشاقی، تنها کارایی و تاثیرات #آمفوتریسین B در رینوسینوزیت مزمن مورد بررسی قرار گرفته است که توانسته سبب کاهش ضخامت لایه موکوزال گردد. ولی تاثیری در بهبود کیفیت زندگی، کاهش شدت نشانه ها و نتایج اندوسکوپی نازال نداشته است.

✏️UpToDate, 2017
✏️Clinical Practice Guideline (Update):Adult Sinusitis, 2015
✏️Respir Care 2015;60(6):762–۷۷۳.

✍🏻دکتر فائزه شادفر
دستیار تخصصی فارماکوتراپی (داروسازی بالینی)
دانشگاه علوم پزشکی مازندران

مسمومیت قرص برنجمسمومیت قرص برنج

🔺اگر کسی قرص برنج خورد شما چه کار می توانید بکنید (اقدامات اورژانس اولیه در منزل بعد از خوردن قرص برنج)

💥به هیچ وجه به بیمار آب ندهید والا او را می کشید

💥بعد از خوردن قرص برنج فسفید الومینوم وارد معده می شود و با اسید ترکیب می شود و گاز سمی فسفین آزاد می کند. خوردن آب روند تولید گاز و سمیت قرص برنج را افزایش می دهد همین فسفین است که اثرات مرگ آور دارد.

🔹 روغن غیر قابل جذب به خورد مریض بدهد

💥بهترین کار خوراندن پارافین مایع و یک ماده روغنی غیر قابل جذب (روغن خانه نمی شود) مثل روغن زیتون و یا روغن نارگیل -از همه بهتر همان پارافین است

💥وازلین هم اگر دارید بد نیست اکثرا در خانه های پماد وازلین بچه دارند

💥چرا بعد از مسمومیت با قرص برنج خوردن روغن خوب است

💥روغن های غیر قابل جذب دور مواد سمی (فسفین) را گرفته و نمی گذارد گاز سمی فسفین آزاد شود

🔹 بیمار ار وادار به استفراغ نکنید ولی اگر خودش استفراغ کرد مهم نیست

🔺 قرص ذغال (شاربن) به بیمار بدهید تا بخورد

🔸داروی اصلی برای درمان مسمومیت با قرص برنج ترکیبات منیزیم سولفات است که باید با سرم به بیمار داده شود که کار شما نیست

🔹بهترین داروی برای درمان مسمومیت با قرص برنج ان استیل سیستین است که آنرا هم در بیمارستان می دهند

🔺استفاده از محلول خوراکی بی کربنات قبل یا بعد از دادن پارافین بسیار خوب است همین که دارید بیمار را به بیمارستان می برید اگر داروخانه دیده اید ایستاده و یک ویال می خرید می دهید همان جا بنوشد

💥بیکربنات با اسید معده ترکیب و از اثرات اسید معده روی قرص برنج می کاهد و مقدار کمتری گاز فسفین تولید می شود

💥اما نباید به بیمار مسموم با قرص برنج جوش شیرین بدهید

💥بی کربنات به صورت ویال ۵۰ سی سی در داروخانه موجود است

🔵مهم مهم مهم مهم مهم خیلی مهم است

💥💥مهمترین کاری و موثرترین کار شما در منزل عدم خوراندن آب به بیمار است!

داروی پوکی استخوان برای سلامت قلب مفید استداروی پوکی استخوان برای سلامت قلب مفید است

▫️محققان پی بردند داروی پوکی استخوان “آلندرونات” با کاهش ریسک مرگ ناشی از مشکلات قلبی-عروقی، حمله قلبی و سکته مرتبط است.
– در این مطالعه، بیمارانی که از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۳ دچار شکستگی لگن شده بودند تا اواخر سال ۲۰۱۶ تحت نظر قرار گرفتند. در بین ۳۴,۹۹۱ بیمار، ۴۶۰۲ نفر (۱۳ درصد) در طول مدت بررسی تحت درمان پوکی استخوان قرار گرفتند.
▫️محققان مشاهده کردند مصرف دارو آلندرونات با کاهش ۶۷ درصدی ریسک مرگ ناشی از بیماری قلب و عروق و ۴۵ درصد ریسک کمتر حمله قلبی در طول مدت یک سال بعد مرتبط بود. همچنین ریسک سکته در مدت ۵ سال تا ۱۸ درصد و در مدت ۱۰ سال ۱۷ درصد کاهش یافت. این تاثیرات حفاظتی در مورد سایر گروه درمانی پوکی استخوان مشاهده نشد.
– «چینگ لانگ چونگ»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هنگ گنگ، در این باره می گوید: «یافته های ما نشان می دهد که دارو آلندرونات دارای نقش حفاظتی از قلب و عروق در بیماران دچار شکستگی لگن است.»
▫️محققان عنوان می کنند پزشکان باید تجویز داروی آلندرونات یا سایر بیسفسفونات های حاوی نیتروژن را در مورد بیماران دچار شکستگی لگن بلافاصله بعد از شکستگی شان در نظر بگیرند. چراکه این داروها نه تنها برای استخوان ها مفید است بلکه برای سلامت قلب هم خوب است.