ویتامین B12

🔺تنها منبع تامین در انسان ها غذاهای حیوانی مانند گوشت،لبنیات، وماهی است.میکروارگانیسم های روده نیز B12تولید می کنند.سبزیجات ومیوه ها فاقد B12هستند.

🔺درافراد بالغ روزانه 1_3میکروگرم ویتامین ب۱۲ ازراه ادرار ومدفوع دفع می شود وچون بدن انسان نمی تواند ب ۱۲ بسازد نیاز روزانه همین قدر است.

🔺ذخیره کوبالامین بدن 2_3 میلی گرم است ودرصورت مصرف نکردن ب ۱۲ برای ۳تا۴ سال کفایت می کند.

🔺ویتامین ب ۱۲ گردش روده ای_ کبدی دارد.روزانه ۰.۵ تا ۵ میکروگرم کوبالامین ازطریق صفرا وارد روده می شود ولی بخش قابل توجهی ازآن بازجذب می شود.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

کانال “قلب و زندگی” در یوتیوبکانال “قلب و زندگی” در یوتیوب

بدینوسیله به آگاهی بازدیدکنندگان گرامی می رساند:

کانال دکتر مصطفی بیات

متخصص بیماری‌های داخلی
فوق تخصص قلب و عروق
فلوشیپ انترونشن

در پلتفرم یوتیوب/youtube راه اندازی شد

لینک آدرس کانال

اولین پست منتشره در کانال تحت عنوان

آنژین عروق ریز

در این لینک در دسترس علاقمندان میباشد.

 

نتایج تحقیق تازه؛ دانشمندان سن اوج کارایی مغز را کشف کردند!نتایج تحقیق تازه؛ دانشمندان سن اوج کارایی مغز را کشف کردند!

▫️تیمی مرکب از سه موسسه دانشگاهی در اروپا طی تحقیقی سن اوج کارآیی مغز را دریافته‌اند. بنابر نتایج این پژوهش (https://bit.ly/3obGpgA)، توانایی‌‌های رفتاری مغز انسان در ۳۵ سالگی به اوج خود می‌رسد و سپس از سن ۴۵ سالگی افت می‌کند.

▫️دانشمندان از سه موسسه پلی‌تکنیک پاریس، دانشگاه اراسموس روتردام و دانشگاه ماکسیمیلانس مونیخ در این تحقیق برای دریافتن سن بهینه مغز عملکرد ۲۴ هزار شطرنج‌باز حرفه‌ای را در ۱۲۵ سال (از ۱۸۹۰ تا ۲۰۱۴) مورد بررسی قرار دادند.

@SciJournals

اندیکاسیون متفورمین در دیابتِ بارداریاندیکاسیون متفورمین در دیابتِ بارداری

🔻با بررسی مطالعاتی که به مقایسه ی داروهای ضد دیابت خوراکی و انسولین در دیابت بارداری پرداخته اند، می توان نتیجه گرفت که هر دو رویکرد موثر هستند.

🔻سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) درمان خوراکی را برای دیابت بارداری تصویب نکرده است و انجمن دیابت امریکا (ADA) نیز انسولین را پیشنهاد می دهد. با این حال اگر درمان تغذیه ای شکست بخورد و یا بیمار از پذیرفتن انسولین امتناع ورزد، درمان با دارو های خوراکی انتخاب بعدی است.

🔻در مقایسه بین متفورمین و #گلیبنکلامید، متفورمین بیش از گلیبنکلامید از جفت عبور می کند و در مورد ایمنی آن در بارداری اطلاعاتی در دست نیست. با این حال، طبق کارآزمایی های بالینی انجام شده، درمان با متفورمین در دوماهه دوم و سوم در مطالعات بی خطر بوده است. البته حدود یک سوم این افراد به دوز مکمل انسولین نیز نیاز پیدا می کنند.

🔻در بیماران دچار سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS، متفورمین تا زمان باردار شدن تجویز می شود و درصورت باردار شدن نیازی به ادامه ندارد.

✏️UpToDate, 2018
✏️ American Diabetes Association, 2018
✏️PSAP, 2017
✏️ADA, 2018

✍️ دکتر ساره رزاززاده
دستیار تخصصی فارماکوتراپی (داروسازی بالینی)
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی