قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي بیماری‌های قلبی فرآیند کاهش شناختی مرتبط با سن را تسریع می‌کند.

بیماری‌های قلبی فرآیند کاهش شناختی مرتبط با سن را تسریع می‌کند.

▫️با افزایش سن حافظه و توانایی‌های شناختی فرد به مرور کاهش می یابد، ولی عوامل متفاوتی در بروز و سرعت کاهش شناختی موثرند و مطالعات جدید محققان دانشگاه پکن و امپریال کالج #لندن نشان می‌دهد بیماری‌های قلبی یکی از این عوامل هستند.
▫️در این مطالعه آمده است، حمله قلبی، بیماری‌های عروق کرونر و آنژین قلبی از جمله مواردی هستند که اختلال شناختی را تسریع می‌کنند.
– آنژین قلبی به وضعیتی گفته می‌شود که بیمار بر اثر مشکل در شریان‌های کرونر، در قفسه سینه احساس درد کند.
▫️بر اساس این مطالعه مشکلات گردش خون ناشی از بیماری‌های قلبی تاثیر مستقیمی بر اختلالات شناختی دارد. بیماری‌های عروق کرونر منجر به باریک‌شدن رگ‌های خون‌رسان به قلب می‌شود.
– بر اثر باریک شدن رگ‌ها، خون و اکسیژن کافی در اختیار مغز نیز قرار نمی‌گیرد و اختلال شناختی که شروعی برای زوال عقل است تسریع می‌شود.
▫️بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیماری‌های قلبی عروقی مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان هستند. کاهش وزن، کلسترول، چربی، کنترل قند، اجتناب از تنش و استرس و ورزش منظم روزانه؛ مهمترین عوامل در کنترل این عارضه هستند.
▫️نتایج این مطالعه در نشریه
American College of Cardiology
منتشر شده است.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

کاردیولوژی کودکان و جوانانکاردیولوژی کودکان و جوانان

نشانگان بالینی در بیماران قلبی (بخش۱)

۱- خستگی زودرس:
سنگین ترین کار فیزیکی، در شیرخوار مکیدن شیر از سینهٌ مادر است. شیرخواری که بیماری قلبی دارد، در هنگام مکیدن سینه مادر، زود خسته (easy fatigue) میشود، فراوان عرق میکند، به تندی دم می زند، و پیش از سیر شدن سینه را رها میکند، و میخوابد. و چون سیر نشده، بزودی از خواب بیدار میشود، و دو باره شیر میخواهد. به گفته مادر خواب شیر خوار سبک است. و همیشه گرسنه!  مادر گمان میکند، که شیرش کم است، یا اینکه کودک قولنج (کولیک) دارد، یا شیرش به بچه نمی سازد! کودک بخوبی وزن نمیگیرد، و این در حالیست که شیرخواران کولیکی وزن گیری خوبی دارند.
– این پترن ویژه شیرخوارانی ست که به سینه مادر مک می زنند. در کودکی که شیر خشک میخورد، اینگونه پترنی دیده نمی شود، چون شیرخوردن با بطری انرژی بر و خسته کننده نیست. بنابرین کودک می تواند وزن گیری و خواب خوبی داشته باشند.
– خستگی زودرس در کودکان بزرگتر که راه افتاده اند، در هنگام جنب و جوش، ورزش، بازی و در بزرگترها در هنگام کار، خود را نشان میدهد.
– کودک بیمار از همبازیهایش باز می ماند، و در برابر همسالانش وزن کمتری دارد. کودک خسته رنگ پریده است، تپش قلب دارد، به تندی دم میزند، و خیس عرق می شود، که شوند(دلیل) آن بر انگیختگی جبرانی سیستم اتونوم می باشد. برخی ازین کودکان در هنگام ورزش یا جنب و جوش، دچار کبودی هم می شوند، که شوند (دلیل) آن افزایش O2 Extraction از هموگلوبین است.

این ۵ بیماری دوران بارداری را جدی بگیریداین ۵ بیماری دوران بارداری را جدی بگیرید

▪️اختلالات قلبی-عروقی:
از علائم این اختلالات می‌توان به تنگی نفس، سرفه‌های شبانه، سرفه‌های خونی و درد قفسه سینه اشاره کرد. اختلالات قلبی در دوران بارداری می‌توانند باعث فشار خون، خونریزی و کم‌خونی در مادر شوند. همچنین مادرانی که اختلالات مادرزادی قلبی دارند، ممکن است این اختلالات را به فرزندان‌شان منتقل کنند.

▪️فشار خون در بارداری:
ممکن است بعضی از خانم‌ها قبل از بارداری فشار خون نداشته باشند اما در دوران بارداری به این بیماری مبتلا شوند. بالا رفتن فشار خون خطرناک است و آنها باید حتما تحت مراقبت پزشک قرار بگیرند.
از عوارضی که فشار خون بالا در مادران ایجاد می‌کند می‌توان به زایمان زودرس، تشنج، سکته مغزی، آسیب به کلیه، نارسایی قلبی، سکته قلبی و مرگ اشاره کرد. این عوارض در جنین هم باعث محدودیت رشد و یا حتی مرگ می‌شود

▪️عفونت‌های دستگاه ادراری:
این عفونت‌ ها بیشتر بدون علامت بوده و تنها از طریق آزمایش تشخیص داده می‌شوند. اگر خانم‌های باردار مبتلا به این عفونت‌ها درمان نشوند دچار زایمان زودرس می‌شوند و جنین هم در هنگام تولد دچار کمبود وزن خواهد شد.

▪️بیماری‌های دستگاه گوارش:
بیشترین و شایع‌ترین فرم این بیماری‌ها، حالت تهوع و استفراغ است که تا هفته ۱۶ بارداری ادامه دارد و به دو درجه خفیف و متوسط تقسیم می‌شود. اما در بعضی از موارد استفراغ بسیار شدید می‌شود به‌طوری که بدن دچار کمبود آب و کاهش وزن میگردد. بنابر‌این اگر این اختلال به موقع درمان نشود عوارض شدیدی برای مادر در پی خواهد داشت که از بین آنها می‌توان به آسیب به کلیه، بیماری‌های انعقادی و درگیری کبدی اشاره کرد.

▪️بیماری دیابت:
یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های دوران بارداری است. دیابت عوارض زیادی بر مادر و جنین دارد. احتمال ابتلای مادران دیابتی به فشار خون بارداری بسیار زیاد است که باعث زایمان زودرس می‌شود. همچنین دیابت سبب چاق شدن بیش از حد جنین، محدودیت رشد یا مرده‌زایی می‌گردد. عوارض دیگر این بیماری تولد نارس، اختلال در دستگاه تنفسی نوزاد و یا حتی مرگ است. معمولا این نوزادان بعد از تولد دچار افت سریع قند می‌شوند و کمبود کلسیم دارند.

بهترین منابع پروتئین برای کاهش وزن موثربهترین منابع پروتئین برای کاهش وزن موثر

▫️تخم مرغ: هر دو عدد تخم مرغ تنها ۱۴۰ کالری دارد در حالی که ۱۴ گرم پروتئین به بدن شما می رساند. چربی موجود در زرده تخم مرغ قند خون شما را کنترل می کند و باعث کاهش میل به پرخوری می شود. یافته ها حاکی از آنند که مصرف تخم مرغ در وعده صبحانه هورمون گرلین که مرتبط با گرسنگی است را کاهش می دهد.
▫️ماهی سالمون: هر ۳ اونس از این ماهی ۲۲ گرم پروتئین به بدن شما می رساند. این نوع ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که باعث افزایش سوزاندن چربی بدن می شود و به حفظ اشتها نیز کمک می کند.
▫️پنیر کم چرب: یک فنجان از این نوع پنیر ۲۸ گرم پروتئین دارد و مصرف آن به زنان دارای اضافه وزن توصیه می شود.
▫️سینه مرغ بدون پوست: هر تکه سینه مرغ دارای ۲۶ گرم پروتئین و تنها ۱۲۸ کالری است. مصرف روزانه سینه مرغ به کسانی که قصد کاهش وزن سریع دارند توصیه می شود.
▫️عدس: منبع غنی از پروتئین، فیبر و مواد معدنی است و همچنین دارای کالری کم و تقریبا بدون چربی است. یک فنجان عدس پخته شده حاوی ۲۲ گرم پروتئین، ۳۰۰ کالری و کمتر از یک گرم چربی است.
▫️کره دانه های چرب: روغن بادام زمینی، بادام، گردو و دیگر دانه های مشابه، منابعی غنی از پروتئین هستند. تقریبا هر دو قاشق از این روغن دارای ۷ گرم پروتئین است. مصرف روزانه انواع مختلف این روغن در مقادیر کم، یک رژیم غذایی مناسب محسوب می شود که پروتئین مورد نیاز بدن را نیز تامین می نماید.
▫️تخم کدو: کدو سرشار از فیبر، مواد معدنی و ویتامین ها است. ۲۸ گرم تخم کدو حاوی هشت گرم پروتئین و مقادیر زیادی مواد معدنی شامل پتاسیم، منگنز و آهن است. البته به دلیل داشتن چربی بالا، باید در میزان مصرف آن دقت کرد.
▫️بوقلمون: هر ۱۰۰ گرم از گوشت بوقلمون حاوی ۲۵ گرم پروتئین و تنها ۱۴۰ کالری انرژی است. توجه داشته باشید که مقدار سدیم در این گوشت بالاست. بهتر است گوشت تازه بوقلمون را تهیه کرده و آن را کباب کنید تا از مصرف مقدار اضافه نمک و سدیم جلوگیری شود.

@SciJournals