قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي بیماری‌های قلبی فرآیند کاهش شناختی مرتبط با سن را تسریع می‌کند.

بیماری‌های قلبی فرآیند کاهش شناختی مرتبط با سن را تسریع می‌کند.

▫️با افزایش سن حافظه و توانایی‌های شناختی فرد به مرور کاهش می یابد، ولی عوامل متفاوتی در بروز و سرعت کاهش شناختی موثرند و مطالعات جدید محققان دانشگاه پکن و امپریال کالج #لندن نشان می‌دهد بیماری‌های قلبی یکی از این عوامل هستند.
▫️در این مطالعه آمده است، حمله قلبی، بیماری‌های عروق کرونر و آنژین قلبی از جمله مواردی هستند که اختلال شناختی را تسریع می‌کنند.
– آنژین قلبی به وضعیتی گفته می‌شود که بیمار بر اثر مشکل در شریان‌های کرونر، در قفسه سینه احساس درد کند.
▫️بر اساس این مطالعه مشکلات گردش خون ناشی از بیماری‌های قلبی تاثیر مستقیمی بر اختلالات شناختی دارد. بیماری‌های عروق کرونر منجر به باریک‌شدن رگ‌های خون‌رسان به قلب می‌شود.
– بر اثر باریک شدن رگ‌ها، خون و اکسیژن کافی در اختیار مغز نیز قرار نمی‌گیرد و اختلال شناختی که شروعی برای زوال عقل است تسریع می‌شود.
▫️بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیماری‌های قلبی عروقی مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان هستند. کاهش وزن، کلسترول، چربی، کنترل قند، اجتناب از تنش و استرس و ورزش منظم روزانه؛ مهمترین عوامل در کنترل این عارضه هستند.
▫️نتایج این مطالعه در نشریه
American College of Cardiology
منتشر شده است.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

مصرف لبنیات پرچرب ارتباطی با بروز بیماری‌های قلبی و عروقی ندارد!مصرف لبنیات پرچرب ارتباطی با بروز بیماری‌های قلبی و عروقی ندارد!

▫️یک مطالعه بزرگ و بی‌سابقه چندملیتی در جهان قاطعانه اعلام کرده است که مصرف لبنیات_پرچرب ارتباطی با بروز بیماری‌های قلبی عروقی و سکته‌های قلبی و مغزی ندارد.
▫️بزرگ‌ترین مطالعه کوهورت آینده‌نگر در زمینه «ارتباط مصرف فرآورده‌های لبنی با مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی» با همکاری موسسه ملی سلامت آمریکا، موسسه تحقیقات سلامت کانادا، دانشگاه مک‌مستر و… انجام شده است.
▫️مطالعه بیش از ۱۳۶ هزار نفر از ملیت‌های مختلف در ۲۱ کشور جهان را تحت بررسی قرار داده و به این یافته مهم رسیده که لبنیات پرچرب نه‌تنها ارتباطی با بیماری‌های قلبی و عروقی ندارند بلکه باید در کشورها به‌ویژه کشورهای کم‌درآمد و دارای درآمد متوسط به مقدار بالا مصرف شود.
– مطالعه جدید تاکید دارد که باید به «سال‌ها تشویق به عدم مصرف لبنیات پرچرب» پایان داده شود.
– دستورالعمل فعلی مصرف لبنیات در طول سال‌های متمادی، «پرهیز از مصرف لبنیات پرچرب برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ‌ومیر ناشی از آن» و مصرف دو وعده و نهایتا ۴ وعده از لبنیات کم‌چرب را توصیه می‌کند.
– مطالعه طولانی‌مدت (۲۰۰۳ تا ۲۰۱۸) پیش رو، شواهد و مدارک مطالعات حاکم بر دستورالعمل «عدم مصرف و یا مصرف حداقلی لبنیات پرچرب» را ناکافی می‌داند.
– این مطالعه، مطالعات قبلی را متهم به «تمرکز بر عوارض احتمالی یک ماده غذایی (اسیدهای چرب اشباع‌شده) و تاثیر آن بر روی یک نشانگر زیستی (چربی خون / LDL) کرده و یادآور می‌شود که محصولات لبنی یک گروه غذایی متنوع هستند و تاثیر آن‌ها بر سلامتی نمی‌تواند در اثرات احتمالی اسیدهای چرب اشباع‌شده خلاصه شود.
– مطالعه، دامنه این یادآوری را وسعت بیشتری هم داده و تاکید کرده است که حتی اسیدهای چرب اشباع‌شده نیز شامل محصولات متنوع هستند و اثرات آن بسته به محتوای یک اسید پرچرب متفاوت است.
▫️مطالعه، طی بررسی‌های صورت گرفته به این یافته رسیده است که خطر سکته مغزی در مناطقی که مصرف بالای لبنیات را شاهد هستند، به‌طور قابل‌توجهی پایین‌تر بوده است و نیز هیچ ارتباطی بین مصرف بالای لبنیات با حمله قلبی یافت نشده است.
▫️نتایج این مطالعه بزرگ جهانی، با اذعان قاطعانه به این‌که مصرف بالای لبنیات (بیش از دو وعده در روز) با فشار خون پایین نیز مرتبط است، تحولی جدید در دستورالعمل فعلی مصرف محصولات لبنی ایجاد می‌کند.
▫️نتایج مهم این مطالعه با مطالعه کوهورت گلستان همخوانی دارد. بر اساس مطالعه کوهورت گلستان، مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی در بین افرادی که محصولات لبنی را در بالاترین میزان، مصرف می‌کردند، کمتر از افرادی بوده است که این محصولات را در کمترین میزان مصرف کرده‌اند.

وضعیت بیماری های قلبی عروقی در ایران و جهانوضعیت بیماری های قلبی عروقی در ایران و جهان

هر ساله نزدیک به ۳۲ میلیون مورد سکته قلبی و مغزی در دنیا رخ می دهد که باعث مرگ بیش از ۱۷ میلیون نفر می شود. ۶۰ درصد موارد مرگ در سال ۲۰۰۰ در جهان به علت بیماری های غیرواگیر بوده و برآورد می شود این درصد تا سال ۲۰۲۰ میلادی به ۷۳ درصد برسد. سهم بیماری های قلبی عروقی از این میزان بیش از ۴۸ درصد است. بیش از۲۰ میلیون مورد از ۶۴ میلیون مرگ در سال ۲۰۱۵ مربوط به بیماری های قلبی عروقی خواهد بود و در صورتی که اقدامات مؤثر انجام نشود، انتظار می رود موارد مرگ ناشی از بیماری های مزمن از ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ حدود ۱۷ درصد افزایش یابد و از ۳۵ میلیون مرگ به  ۴۱ میلیون مرگ برسد. موارد مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی در کشورهای توسعه یافته در سالیان اخیر، روند رو به کاهش داشته است، در حالی که این موارد در کشورهای در حال توسعه همچنان سیر صعودی دارد.
گذار اقتصادی، صنعتی شدن و جهانی شدن، سبب تغییراتی در شیوه زندگی شده است که در ایجاد بیماری قلبی عروقی نقش مهمی دارند. این تغییرات شامل مصرف دخانیات،کم تحرکی و رژیم غذایی ناسالم است. از طرفی طول عمر به دلیل کاهش بیماری های واگیر در کشورهای در حال توسعه به سرعت در حال افزایش است و مردم به مدت طولانی تری در معرض این عوامل خطر قرار می گیرند. هر ساله نزدیک به ۳۲ میلیون مورد سکته قلبی و مغزی در دنیا رخ می دهد که باعث مرگ بیش از ۱۷ میلیون نفر می شود.
مهم ترین عوامل خطر بیماری قلبی عروقی عبارتند از:   رژیم غذایی نامناسب (مصرف غذاهای پرچرب، پر انرژی، پرنمک و مصرف کم میوه و سبزی)، چاقی، کم تحرکی، مصرف سیگار و قلیان، فشار خون بالا، اختلال چربی های خون، دیابت و سن بالا. اکثر عوامل اصلی زمینه ساز بیماری های غیرواگیر مزمن شناخته شده اند و در صورت حذف این عوامل تهدید کننده، حداقل ۸۰ درصد بیماری های قلبی، سکته های مغزی، دیابت و بیش از ۴۰ درصد سرطانها قابل پیشگیری خواهند بود.
در ایران نیز بار بیماری های غیرواگیر بسیار بالاست و بخش بزرگی از منابع نظام سلامت برای درمان آن هزینه می شود. در کشور ما بیماری های قلبی عروقی علت ۳۹.۳  درصد مرگ (اولین علت مرگ و میر) هستند که از این میزان، ۱۹.۵ درصد مربوط به سکته قلبی، ۹.۳ درصد مربوط به سکته مغزی و ۱۰ درصد باقیمانده مربوط به سایر بیماری های قلبی عروقی است. تعداد مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی در ۲۹ استان کشور در سال ۱۳۸۳ نزدیک به ۱۳۸۰۰۰ نفر (۳۷۸ نفر در روز) بوده است و پیش بینی می شود که طی سال های آینده شیوع این بیماری ها افزایش یابد و بار عظیمی را در تمامی ابعاد اعم از اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بر جامعه تحمیل کند. شیوع عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در کشور ما بالاست. این بیماری ها به میزان قابل توجهی قابل پیشگیری هستند و با اجرای مداخلات  مؤثر برای کاهش عوامل خطر آنها می توان مرگ زودرس ناشی از بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی و دیابت را کاهش داد.

اضطراب در هنگام سخنرانی، نمایش، اجرااضطراب در هنگام سخنرانی، نمایش، اجرا

🔻این اضطراب در سخنرانی های عمومی شایعتر است، اما می تواند فعالیت های بسیاری را شامل شود و از امتحان دادن و نواختن ساز در استیج تا انجام سکس را دربرگیرد.

🔻داروها اغلب بصورت “درصورت لزوم” تجویز می شوند.‌ بنزودیازپین و بتابلاکر خط اول درمان می باشند. بهتر است فرد یک بار در زمان دیگری اثر و عوارض احتمالی این داروها را یک بار تست کند.

🔻این اضطراب ساب تایپ از SAD* می باشد.

🔻کلونازپام با دوز ۰/۲۵ تا یک میلی گرم و لورازپام ۰/۵ تا یک میلی گرم ۶۰-۳۰ دقیقه قبل از اجرا تجویز می شود. تولرانس و وابستگی با چنین تجویزی ایجاد نمی شود.

🔻داروی دیگر پروپرانولول با دوز ۶۰-۲۰ میلی گرم می باشد که بیشتر در افرادی توصیه می شود که تپش قلب علامت اصلی اضطراب آنهاست. در افراد با آسم، دیابت، اختلالات هدایتی قلب و سابقه بلوک های قلبی استفاده نشود.

✍️دکتر فانک فهیمی
استاد گروه فارماکوتراپی، بیمارستان دکتر مسیح دانشوری
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی