قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي دانشمندان ظرف سه سال آینده قلب خوک را به انسان پیوند می‌زنند.

دانشمندان ظرف سه سال آینده قلب خوک را به انسان پیوند می‌زنند.

▫️به گزارش تارنمای روزنامه «مترو»، سر ترنس اینگلیش از جراحان نامی #انگلستان در چهلمین سالگرد نخستین پیوند موفقیت‌آمیز قلب اعلام کرد که دستیارانش اواخر امسال، کلیه یک خوک را به انسان پیوند خواهند زد؛ اقدامی که به باور وی راه را برای پیوند عضوی مشابه اما پیچیده‌تر، هموار می‌کند.
▫️این جراح ۸۷ ساله می‌گوید: «اگر نتیجه این پیوند عضو میان گونه‌ای
xenotransplantation
رضایت‌بخش باشد، احتمالا چند سال دیگر از قلب خوک‌ها در انسان استفاده خواهد شد. اگر در مورد کلیه کار کند، در مورد قلب نیز کار می‌کند.»
– به باور اینگلیش، پیوند موفقیت‌آمیز قلب خوک به انسان پایانی بر دوره فهرست انتظار پیوند عضو خواهد بود که در آن تقاضا از عرضه پیشی می‌گیرد.
– با توجه به این کمبود سرنوشت‌ساز، دانشمندان همواره به دنبال منابع جایگزین برای تامین نیاز بشر به قلب پیوندی بوده‌اند و از آن جا که اندازه قلب خوک به قلب انسان شبیه است، آن را گزینه مناسبی برای این کار می‌دانند.
– آناتومی قلب خوک شبیه قلب انسان است و به همین دلیل از آن به عنوان مدلی برای ابداع روش‌های درمانی جدید استفاده می‌شود.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

داروهای کاهش فشار خونداروهای کاهش فشار خون

داروهای مُدر (ادرارآور)
▫️یکی از شایع ترین گروه های مورد استفاده دارویی می ‏باشند‎.‎‏ این داروها سبب دفع مایع و سدیم اضافی از طریق ادرار می‌شوند و در نتیجه حجم خونی که قلب باید پمپ کند، کاهش پیدا می‌کند.
▫️در بیشتر موارد، درمان افراد مبتلا به فشارخون‌بالا با یک داروی ادرارآور به تنهایی یا همراه با یک داروی دیگر آغاز می‌شود.
▫️ادرارآورها گاهی همراه با سایر داروهای ضدفشارخون برای افزایش اثرات ضدفشارخونی آنها بکار می‌روند. نمونه‌های این داروهای ادرارآور عبارتند از: فورزماید، اسپیرونولاکتون، کلروتیازید، هیدروکلروتیازید، تریامترن اچ، آمیلوراید، بومتانید، کلرتالیدون، اینداپامید و متالوزون
▫️عوارض جانبی این داروها ممکن است شامل افزایش دفعات دفع ادرار و تغییر سطح پتاسیم باشد. این داروها از طریق کاهش حجم خون به واسطه خواص ادرار آوری منجر به ‏کاهش فشار خون می شوند.
▫️سرگیجه وضعیتی، تعریق و ضعف و بی حالی ‏از عوارض دیگر داروهای مُدر است و ممکن است ناشی از ایجاد کم آبی بدن باشد. عارضه دیگر این داروها ‏ناتوانی جنسی در مردان می باشد.
▫️شایع ترین داروهای مُدر که در کشور مورد استفاده می ‏باشند شامل هیدروکلرتیازید، تریامترن  اچ ، اسپیرینولاکتون و فوروزماید می باشند. ‏داروی فوروزماید خواص ادرار آوری قوی داشته و معمولاً در بیماران مبتلا به نارسایی ‏کلیه و نارسایی شدید قلب و موارد مقاوم فشار خون استفاده می شود. ‏

برخورد با افت فشار خونبرخورد با افت فشار خون

یه نکته خیلى مهم درباره برخورد با افت فشار خون یادتون بدم، که باعث میشه توى اورژانس و درمانگاه، ذهنتون نظم بگیره و مسیر درست رو برید.

‍♀میدونید که عللِ افت فشار خون خیلى متنوع هستن.

همیشه به محضِ برخورد با بیمارى که دچار کاهش فشار خون (هیپوتانسیون) شده، سریعا به نبض مریض دقت کنید.❣️

با ۲ حالت معمولا مواجه اید:

یا تعداد ضربانش بالاست و تاکیکارده
یا تعداد ضربانش پایینه و برادیکارده

اگه مریضى فشار خونش پایینِ و همزمان تاکیکارده:  یعنى احتمالا با کاهش حجم خون مواجه اید که باعث تحریک سمپاتیک شده…
حالا یا خونریزى کرده که یادتون باشه میتونه خونریزى داخلى باشه و شما واضحا متوجه نشید مثل خونریزى معده، یا مثلا در اثر اسهال و استفراغ، مایعات بدنش رو از دست داده.

بعضى از شوکهاى آنافیلاکسى که در اثر حساسیت شدید پیش میان، یا شوکهاى سپتیک که در اثر عفونت شدید رخ میدن هم معمولا افت فشار با تاکیکاردى میدن

اما اگه مریض فشار خونش پایینِ و همزمان ضربان قلبش هم پایینه:  معمولا تحریک عصب واگ رخ داده، احتمالا با یه مشکل واضح قلبى مواجهید مثلا بلوک گره AV یا برادیکاردى سینوسى یا حتى کم کارى تیرویید که ضربان قلب و فشار خون رو پایین میاره

پس بطور خلاصه، هر زمان با فشار خون پایین مواج شدید، به ضربان قلب دقت کنید:

اگه ضربان قلب بالاست، مشکل معمولا از دست دادن حجم و تحریک سمپاتیک هست

اگه ضربان قلب پایین بود، مشکل معمولا از خود قلب و یا تحریک واگ هست

استفاده از مکمل هورمونی برای خانم های یائسهاستفاده از مکمل هورمونی برای خانم های یائسه

▫️بر اساس تعریف انجمن یائسگی آمریکای شمالی یائسگی به آخرین قاعدگی اشاره دارد که به طور متوسط در ۵۱ سالگی اتفاق می افتد. این رویداد طبیعی زندگی سبب می شود مقدار استروژن و سایر هورمون ها در بدن افت کند که افت این هورمون ها عوارضی را برای برخی خانم ها در پی دارد.
▫️بر اساس گفته محققین دوباره امیدهایی برای استفاده از هورمون ها در درمان گرگرفتگی و تعریق شبانه خانم های یائسه وجود دارد، اگر چه زمانی تصور بر این بود این منابع درمانی برای خانم های یائسه بسیار خطرناک می باشد.
▫️هورمون درمانی برای درمان علائم یائسگی ریسک مرگ زودرس را در خانم ها افزایش نمی دهد و این یافته بر اساس بزرگترین کارآزمایی بالینی به دست آمده است که در زمینه هورمون درمانی انجام شده است. مرگ زودرس به مرگ ناشی از سرطان و یا بیماری های قلبی اشاره دارد.
▫️به گفته مانسون استروژن به تنهایی می تواند برای خانم هایی نسخه شود که هیسترکتومی انجام داده اند. در مورد سایر موارد پروژسترون نیز نسخه می شود تا از افزایش ریسک ابتلا به سرطان رحم پیشگیری شود.