قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي داروهای کاهش فشار خون

داروهای کاهش فشار خون

داروهای مُدر (ادرارآور)
▫️یکی از شایع ترین گروه های مورد استفاده دارویی می ‏باشند‎.‎‏ این داروها سبب دفع مایع و سدیم اضافی از طریق ادرار می‌شوند و در نتیجه حجم خونی که قلب باید پمپ کند، کاهش پیدا می‌کند.
▫️در بیشتر موارد، درمان افراد مبتلا به فشارخون‌بالا با یک داروی ادرارآور به تنهایی یا همراه با یک داروی دیگر آغاز می‌شود.
▫️ادرارآورها گاهی همراه با سایر داروهای ضدفشارخون برای افزایش اثرات ضدفشارخونی آنها بکار می‌روند. نمونه‌های این داروهای ادرارآور عبارتند از: فورزماید، اسپیرونولاکتون، کلروتیازید، هیدروکلروتیازید، تریامترن اچ، آمیلوراید، بومتانید، کلرتالیدون، اینداپامید و متالوزون
▫️عوارض جانبی این داروها ممکن است شامل افزایش دفعات دفع ادرار و تغییر سطح پتاسیم باشد. این داروها از طریق کاهش حجم خون به واسطه خواص ادرار آوری منجر به ‏کاهش فشار خون می شوند.
▫️سرگیجه وضعیتی، تعریق و ضعف و بی حالی ‏از عوارض دیگر داروهای مُدر است و ممکن است ناشی از ایجاد کم آبی بدن باشد. عارضه دیگر این داروها ‏ناتوانی جنسی در مردان می باشد.
▫️شایع ترین داروهای مُدر که در کشور مورد استفاده می ‏باشند شامل هیدروکلرتیازید، تریامترن  اچ ، اسپیرینولاکتون و فوروزماید می باشند. ‏داروی فوروزماید خواص ادرار آوری قوی داشته و معمولاً در بیماران مبتلا به نارسایی ‏کلیه و نارسایی شدید قلب و موارد مقاوم فشار خون استفاده می شود. ‏

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

ویتامین دی چه تاثیری بر دیابت داردویتامین دی چه تاثیری بر دیابت دارد

▫️محققان دانشگاه کالیفرنیا در یک مطالعه که نتایج آن در مجله PLOS ONE منتشر شده نشان داده اند که کمبود ویتامین دی میتواند احتمال بروز دیابت نوع دو را افزایش دهد. دیابت براثر اختلال عملکرد هورمون انسولین و در نتیجه بالا رفتن قند خون بوجود میاید.
▫️ویتامین دی در بسیاری از عملکردهای حیاتی بدن اثر گذار است. این ویتامین جذب و تاثیر کلسیم و فسفر در استخوان ها را تنظیم میکند و همچنین در رشد سلول و فعالیت عضلات و مبارزه با عفونت ها و کاهش التهاب هم تاثیر مهمی دارد.
▫️محققین با مطالعه بیش از ۹۰۰ فرد سالم با سن متوسط ۷۴ سال و پیگیری آنها به مدت ده سال متوجه شدند احتمال بروز دیابت نوع دو در کسانی که سطح ویتامین دی خون آنها کمتر از ۳۰ نانوگرم در میلی لیتر است پنج برابر آنهایی است که ویتامین دی بالای ۵۰ دارند.
▫️آنها میگویند بر روی سلول های غده لوزالمعده یا پانکراس که هورمون انسولین را ترشح میکند گیرنده هایی وجود دارد که به توسط ویتامین دی تحریک شده و موجب تحریک ترشح انسولین میشود.
▫️بیماری دیابت بر اثر اختلال در عملکرد انسولسن ایجاد میگردد. همچنین این ویتامین میتواند سلول های تولید کننده انسولین را در مقابل التهای محافظت کند.

 

ویتامین دی در ویکی پدیا

 

کنترل فشار خونکنترل فشار خون

کنترل فشارخون دربخش های ویژه از اقدامات ساده ومهمی ست که نقش موثری در سلامت قلب وعروق واندامها دارد

🔰🔰 بازوبند هوا در پروسه کنترل فشار خون باید متناسب با بازوی بیمار باشد اگر عرض  بازوبند کم باشد   فشار خون به اشتباه بالا خوانده میشود و برعکس

✅✅ دراولین بررسی فشار    خون بیمار ترجیحا از هردودست کنترل شود این عمل بمنظور پی بردن به  اختلاف فشار زیاد هردودست و علایمی مثل  آنوریسم آئورت   انسداد عروقی  خطاهای اندازه گیری انجام میشود

🔲🔲 درصورت تایید اختلاف فشار بین هردودست تاکید شود همیشه فشار ازدستی که فشارخون آن بالاتراست کنترل شود

✔️✔️ درصورتیکه نتوان از بازو استفاده کرد میتوان از  مچ دست یا دور ساق پا ( نبض تیبیال خلفی) یا دور ران ( نبض پوپلیته آل ) استفاده کرد

✅✅   فشار سیستولیک دست چپ بطور طبیعی حدود ۵تا ۱۰ میلی مترجیوه از دست راست کمتراست تا این اندازه طبیعی است.

🔰🔰  پهنای زیاد کاف ( بطور معمول باید کاف ۸۰ درصد سطح بازو را بپوشاند) باعث میشود فشار را کمتراز معمول نشاد دهد( قانون فشار فیزیک که هرچه سطح بیشترباشد فشار کمتراست)

☑️☑️ درصورتیکه  اختلاف فشار دو دست   بیشتراز ۱۵ میلی متر جیوه باشد نشانه خطرناک بیماریهای انسدادی عروق (  PVD) مثل آترواسکلروزیس عروق ساب کلاویکول باشد واز علایم سکته زودرس قلبی و مغزی میتواند باشد

🎯🎯 در حالت طبیعی در شب فشارکمتر میشود در  زمستان بعلت تنگ شدن عروق فشار بیشتراز  تابستان است لذا افزایش فشار خون صبحگاهی علامت خطرناکی است.

🔮🔮  کنترل فشارخون در شرایط بدون استرس ، بدون درد( بیماران بخش های ویژه بعلت درد ممکن است فشارخونشون بالاباشد لذا اول درد راباید کنترل کرد ) ، بدون مصرف سیگار و کافئین انجام شود

🔴🔴 ابتدا کنترل فشار خون از   هر  دوست باید انجام شود فشاری که بالاتراست فشارخون شما محسوب میشود اختلاف فشار سیستولیک ودیاستولیک اگر زیاد باشد نشانه بیماریهای دریچه ایی و اختلالات دیواره آئورت باشد ( مفصل بحث خواهد شد )

بزرگترین کانال تخصصی پزشکی
جامعترین و علمیترین کانال پزشکی

افزایش مصرف نمک با ریسک ابتلا به دیابت همراه استافزایش مصرف نمک با ریسک ابتلا به دیابت همراه است

به گفته محققان مصرف بالای نمک ریسک ابتلا به دیابت را در افراد بزرگسال افزایش می دهد.
مطالعه جدید شامل داده های بدست آمده از چندین هزار نفر در سوئد بود. یافته ها نشان داد مصرف نمک با افزایش ۶۵ درصدی ریسک ابتلا به دیابت نوع۲ به ازای مصرف هر ۲.۵ گرم نمک اضافی در روز (تا حدودی کمتر از نصف قاشق چایخوری) مرتبط بود.
پژوهشگران موسسه کارولینسکا سوئد به سرپرستی بهاره رسولی دریافتند افراد دارای بالاترین میزان مصرف نمک (حدود ۱.۲۵ قاشق چایخوری یا بیشتر) ۷۲ درصد بیشتر از افراد دارای کمترین میزان مصرف نمک در معرض ابتلا به دیابت قرار داشتند.
به گفته محققان، افزایش مصرف نمک ممکن است موجب بروز مقاومت انسولین و در نتیجه دیابت نوع۲ شود. از سوی دیگر ممکن است مصرف نمک با افزایش وزن همراه باشد.
مصرف بالای نمک با افزایش قابل توجه ریسک ابتلا به دیابت نوع۱ که یک بیماری نهفته خودایمنی است و به آهستگی پیشرفت می کند، نیز مرتبط است.