قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي نتیجه مصرف منظم منابع غذایی غنی از ویتامین C در بزرگسالان

نتیجه مصرف منظم منابع غذایی غنی از ویتامین C در بزرگسالان


مطالعه محققان دانشگاه اوتاگو در نیوزیلند نشان داده است، مصرف منظم منابع غذایی غنی از ویتامین C در بزرگسالان، باعث افزایش احساس سرزندگی و بهبود عملکرد مغز می‌شود.
▫️به گزارش مدیکال‌اکسپرس؛ این مطالعه بر اهمیت مصرف منابع غذایی غنی از ویتامین C و بخصوص کیوی تاکید می‌کند.
– به گفته محققان، کسانی که روزانه دو عدد کیوی مصرف می‌کنند، بعد از دو هفته شاهد تاثیر چشمگیر ویتامین C بر بهبود خلق و خو و بهبود عملکرد مغز خواهند بود.
▫️نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف منابع غذایی غنی از ویتامین C تاثیر بیشتری نسبت به مصرف مکمل‌ها دارد.
▫️ویتامین C تولید هورمون‌ها و انتقال‌دهنده‌های عصبی از جمله آدرنالین، سروتونین و اکسی‌توسین را افزایش می‌دهد و در نتیجه باعث کاهش خستگی، کاهش سطح استرس و بهبود خلق و خو می‌شود. بیشترین تراکم این ویتامین ضروری در مغز یافت می‌‌شود، به ‌ویژه در غده‌ هیپوفیز.

Published in the Journal Nutrients
@SciJournals

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

داروهای لاغری ممکن است به پیشگیری و درمان دیابت کمک کنند!داروهای لاغری ممکن است به پیشگیری و درمان دیابت کمک کنند!

▫️نتایج یک آزمایش بالینی اخیر که در ژورنال
The Lancet
منتشر شده است، نشان میدهد که داروهای کاهش وزن ممکن است در پیشگیری و درمان دیابت موثر واقع شوند.
▫️به گفته‌ی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها (CDC) بیش از ۳۰ میلیون نفر یا ۹ درصد از جمعیت ایالات متحده دچار دیابت هستند.
– به طور کلی، اکنون بیش از ۱۰۰ میلیون بزرگسال یا یک سوم از کل بزرگسالان دیابت یا پیش دیابت دارند.
– از گزینه‌های درمانی موجود برای این بیماری می‌توان به داروهای خوراکی مانند متفورمین، انواع مختلف انسولین و جراحی‌های کاهش وزن اشاره کرد.
▫️داروی کاهش دهنده وزن به نام لورکاسین (lorcaserin) در یک کارآزمایی بالینی که توسط محققان بیمارستان
Brigham و BWH
در بوستون انجام شد، شواهدی از کاهش عوارض بیماری دیابت را نشان داد.
▪️آزمایش‌ها نشان داد که:
– لورکاسین به میزان ۱۹ درصد خطر ابتلا به دیابت را در افراد مبتلا به پیش دیابت کاهش می‌دهد.
– ۲ درصد از افراد مبتلا به پیش دیابت که لورکاسین را مصرف می‌کردند در مقایسه با ۷.۶ درصد گروه دارونما بازگشت سطح قند خون به حالت عادی را داشتند.
– همچنین، ۷.۱ درصد از افرادی که دیابت داشتند و دارو مصرف کرده بودند در مقایسه با ۶ درصد از بیماران که دارونما را مصرف کردند در میزان هیپرگلیسمی خود بهبودی چشمگیری داشتند.
– این دارو همچنین ۲۱ درصد خطر عوارض دیابت مانند میکروآلبومینوری، رتینوپاتی دیابتی و نوروپاتی دیابتی را کاهش داد.

بهترین منابع پروتئین برای کاهش وزن موثربهترین منابع پروتئین برای کاهش وزن موثر

▫️تخم مرغ: هر دو عدد تخم مرغ تنها ۱۴۰ کالری دارد در حالی که ۱۴ گرم پروتئین به بدن شما می رساند. چربی موجود در زرده تخم مرغ قند خون شما را کنترل می کند و باعث کاهش میل به پرخوری می شود. یافته ها حاکی از آنند که مصرف تخم مرغ در وعده صبحانه هورمون گرلین که مرتبط با گرسنگی است را کاهش می دهد.
▫️ماهی سالمون: هر ۳ اونس از این ماهی ۲۲ گرم پروتئین به بدن شما می رساند. این نوع ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که باعث افزایش سوزاندن چربی بدن می شود و به حفظ اشتها نیز کمک می کند.
▫️پنیر کم چرب: یک فنجان از این نوع پنیر ۲۸ گرم پروتئین دارد و مصرف آن به زنان دارای اضافه وزن توصیه می شود.
▫️سینه مرغ بدون پوست: هر تکه سینه مرغ دارای ۲۶ گرم پروتئین و تنها ۱۲۸ کالری است. مصرف روزانه سینه مرغ به کسانی که قصد کاهش وزن سریع دارند توصیه می شود.
▫️عدس: منبع غنی از پروتئین، فیبر و مواد معدنی است و همچنین دارای کالری کم و تقریبا بدون چربی است. یک فنجان عدس پخته شده حاوی ۲۲ گرم پروتئین، ۳۰۰ کالری و کمتر از یک گرم چربی است.
▫️کره دانه های چرب: روغن بادام زمینی، بادام، گردو و دیگر دانه های مشابه، منابعی غنی از پروتئین هستند. تقریبا هر دو قاشق از این روغن دارای ۷ گرم پروتئین است. مصرف روزانه انواع مختلف این روغن در مقادیر کم، یک رژیم غذایی مناسب محسوب می شود که پروتئین مورد نیاز بدن را نیز تامین می نماید.
▫️تخم کدو: کدو سرشار از فیبر، مواد معدنی و ویتامین ها است. ۲۸ گرم تخم کدو حاوی هشت گرم پروتئین و مقادیر زیادی مواد معدنی شامل پتاسیم، منگنز و آهن است. البته به دلیل داشتن چربی بالا، باید در میزان مصرف آن دقت کرد.
▫️بوقلمون: هر ۱۰۰ گرم از گوشت بوقلمون حاوی ۲۵ گرم پروتئین و تنها ۱۴۰ کالری انرژی است. توجه داشته باشید که مقدار سدیم در این گوشت بالاست. بهتر است گوشت تازه بوقلمون را تهیه کرده و آن را کباب کنید تا از مصرف مقدار اضافه نمک و سدیم جلوگیری شود.

@SciJournals

نتایج آنالیز ۱۴۱ مطالعه کوهورت در مورد پیامدهای تعداد کم سیگارنتایج آنالیز ۱۴۱ مطالعه کوهورت در مورد پیامدهای تعداد کم سیگار

🔻کشیدن فقط  یک  نخ سیگار در روز، بیشتر از آنچه قبلا انتظار میرفت، منجر به بروز استروک (سکته مغزی) و بیماری های قلبی عروقی (*CHD) می شود.

🔻در این متاآنالیز نشان داده شد که در خانمهایی که روزانه یک عدد سیگار می کشیدند، ۱۱۹٪ خطر ابتلا به CHD و ۴۶٪ خطر ابتلا به سکته مغزی و در مردانی که روزانه یک عدد سیگار می کشیدند، ۷۴٪ خطر ابتلا به CHD و ۳۰٪ خطر سکته مغزی افزایش یافت.

🔻نکته جالب نتیجه این تحقیق این بود که ریسک  بروز این دو پیامد در افراد با مصرف روزانه ۲۰سیگار تنها دوبرابر افراد با مصرف روزانه یک نخ سیگار،  بود.

✍️🏼دکتر رضا گنجی
استادیار گروه فارماکوتراپی (داروسازی بالینی)
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز