قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي نتیجه مصرف منظم منابع غذایی غنی از ویتامین C در بزرگسالان

نتیجه مصرف منظم منابع غذایی غنی از ویتامین C در بزرگسالان


مطالعه محققان دانشگاه اوتاگو در نیوزیلند نشان داده است، مصرف منظم منابع غذایی غنی از ویتامین C در بزرگسالان، باعث افزایش احساس سرزندگی و بهبود عملکرد مغز می‌شود.
▫️به گزارش مدیکال‌اکسپرس؛ این مطالعه بر اهمیت مصرف منابع غذایی غنی از ویتامین C و بخصوص کیوی تاکید می‌کند.
– به گفته محققان، کسانی که روزانه دو عدد کیوی مصرف می‌کنند، بعد از دو هفته شاهد تاثیر چشمگیر ویتامین C بر بهبود خلق و خو و بهبود عملکرد مغز خواهند بود.
▫️نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف منابع غذایی غنی از ویتامین C تاثیر بیشتری نسبت به مصرف مکمل‌ها دارد.
▫️ویتامین C تولید هورمون‌ها و انتقال‌دهنده‌های عصبی از جمله آدرنالین، سروتونین و اکسی‌توسین را افزایش می‌دهد و در نتیجه باعث کاهش خستگی، کاهش سطح استرس و بهبود خلق و خو می‌شود. بیشترین تراکم این ویتامین ضروری در مغز یافت می‌‌شود، به ‌ویژه در غده‌ هیپوفیز.

Published in the Journal Nutrients
@SciJournals

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

آیا استاتین در درمان عفونت‌های ویروسی حاد (و کووید-۱۹) نقشی دارد؟آیا استاتین در درمان عفونت‌های ویروسی حاد (و کووید-۱۹) نقشی دارد؟

کالج متخصصین قلب آمریکا (https://t.me/MedicalnoteBook/11684)، ۱۸ مارس ۲۰۲۰

▫️نقش داروهای کاهنده کلسترول از خانواده #استاتین (آتورواستاتین، سیمواستاتین، فلوواستاتین، لووستاتین) در درمان عفونت‌های حاد ویروسی، به‌دلیل آثار ضدالتهابی آن‌ها، در سال‌های اخیر مورد توجه بوده است.
در این مورد باید به چند نکته توجه شود:

– در مبتلایان به بیماری‌های قلبی‌-عروقی که از قبل تحت درمان استاتین باشند، ادامه مصرف استاتین در صورت ابتلا به بیماری ویروسی باعث بهبود پیش‌آگهی قلبی‌-عروقی و پیش‌آگهی کلی می‌شود.
– در افرادی که از قبل تحت درمان استاتین نباشند، اثربخشی این داروها در پیشگیری از عوارض بیماری ویروسی، شامل کووید-۱۹، ثابت نشده است.
– مطالعات توصیفی محدودی درباره ایمنی و اثربخشی استاتین در عفونت‌های ویروسی انجام شده که برخی و نه همه آن‌ها نشان‌دهنده کاهش عوارض قلبی‌-عروقی و احتمالاً کاهش مرگ‌ومیر بوده است.
– در بیماران تحت درمان استاتین که با علائم تنفسی و تشخیص احتمالی پنومونی ویروسی (شامل کووید-۱۹) در بیمارستان بستری می‌شوند، ادامه مصرف استاتین امکان‌پذیر است.
– در سایر موارد با توجه به ماهیت توصیفی و ذهنی مطالعات انجام شده، شواهد ناکافی و متناقض، و احتمال سوگرایی، چنین توصیه‌ای امکان‌پذیر نیست.
– یک کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده (RCT) نشان داده تجویز استاتین در مبتلایان به پنومونی مرتبط با ونتیلاتور احتمالاً باعث کاهش مرگ‌ومیر می‌شود.
– یک کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده دیگر نشان داده استاتین در پنومونی مرتبط با ونتیلاتور بی‌اثر است.
– در این مطالعات هیچ عارضه‌ای در اثر مصرف استاتین گزارش نشده است.
– شرکت‌کنندگان در بیشتر این مطالعات شامل مبتلایان به پنومونی باکتریایی یا آنفلوانزا بوده و نه #کرونا ویروس، و در برخی منابع گفته شده که استاتین احتمالاً اثرات مفیدی در مِرس و سایر کروناویروس‌ها شامل کروناویروس جدید (سارس-۲ و عامل کووید-۱۹) دارد، ولی هیچ پژوهش توصیفی بزرگ یا کارآزمایی بالینی در حمایت از این توصیه وجود ندارد.
– به‌طورکلی، به‌ اعتقاد کالج متخصصین قلب آمریکا (https://t.me/MedicalnoteBook/11684)، در افراد تحت درمان استاتین که به بیماری قلبی‌-عروقی یا دیابت مبتلا، یا از نظر قلبی‌-عروقی پرخطر هستند، ادامه مصرف استاتین در صورت ابتلا به کووید-۱۹ منطقی به‌نظر می‌رسد.
– ادامه مصرف استاتین در این موارد، به‌ویژه با توجه به کشندگی بالای کووید-۱۹ در مبتلایان به بیماری قلبی‌-عروقی (۱۰٫۸ درصد) و دیابت (۷٫۳ درصد) اهمیت دارد.
– مصرف استاتین در موارد مشکوک به کووید-۱۹ نیز باید ادامه یابد چون آسیب حاد قلبی در این بیماران گزارش شده است.
– پزشکان باید توجه کنند که در زمینه سرپایی، افراد پرخطر از نظر قلبی‌-عروقی، مصرف استاتین را مطابق با گایدلاین ادامه دهند.
– در مبتلایان به کووید-۱۹ فعال، به‌دلیل احتمال رابدومیولیز (که شیوع آن در حال حاضر نامشخص است)، قطع مصرف استاتین به مدت کوتاه می‌تواند عاقلانه باشد.

مزایای سلامتی ذرتمزایای سلامتی ذرت

▫️ذرت یکی از غلات مفید است که کالری، کربوهیدرات، فیبر و پروتئین فراوان و ویتامین و مواد معدنی متوسطی دارد.
– ذرت حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام کاروتنوئید است که با مبارزه با رادیکال های مضر آزاد بدن، در کند کردن روند پیری و کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری های مزمن نقش دارد.
▫️فیبر موجود در آن نیز می تواند به هضم غذا کمک کرده و خطر ابتلا به یبوست را کاهش دهد.
▫️براساس برخی مطالعات، مصرف فیبرهای غذایی، خطر بیماری های قلبی عروقی، عفونی و تنفسی را کاهش می دهد. از طرف دیگر، ذرت گلوتن نداشته و بنابراین، افراد مبتلا به سلیاک، به راحتی می توانند از آن استفاده کنند.
▫️روغن ذرت نیز یکی از روغن های مفید است که حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع مانند لینولئیک اسید بوده و ویتامین E، یوبی‌کینون (Q10) و فیتواسترول‌های بالائی دارد.
▫️این روغن همچنین برای کاهش کلسترول خون مفید است. علاوه بر آن، اگرچه محتوای فیبر ذرت پایین است اما می تواند نیازهای پروتئینی افراد گیاه خوار را تا حد زیادی برطرف کند.
▫️همچنین، مطالعات نشان داده اند که ذرت در پیشگیری از سلامت چشم و کیست های گوارشی نقش دارد.
– مصرف این ماده غذائی به صورت پخته یا خام تفاوتی نداشته و می تواند همراه با سالاد، سوپ و … مصرف شود. از نظر حفظ خواص تغذیه ای، می توان ذرت خام را به مدت ۵ روز و ذرت پخته را به مدت ۶ ماه در فریزر نگهداری کرد.

انتشار ساعات کار مطب در صفحه تماسانتشار ساعات کار مطب در صفحه تماس

ساعات کار مطب دکتر مصطفی بیات

متخصص بیماری‌های داخلی
فوق تخصص قلب و عروق
فلوشیپ انترونشن
اکو کاردیوگرافی رنگی – هولتر فشار خون – تست ورزش

روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۳ الی ۲۰

و پنجشنبه از ساعت ۱۰ الی ۱۶

میباشد که در صفحه تماس سایت (یعنی در این آدرس) منتشر شده است.

شایان ذکر است، در “صفحه تماس”؛ علاوه بر ساعات کار مطب؛ آدرس – لوکیشن – تلفن و … نیز منتشر شده است.