قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي درباره مصرف نوشیدنی های گازدار

درباره مصرف نوشیدنی های گازدار

▫️در سال های اخیر، مصرف نوشیدنی های گازدار بسیار افزایش یافته و تغییر در ترکیبات سازنده ی نوشیدنی های قدیمی، سبب به وجود آمدن محصولاتی جدید و به ظاهر سالم تر شده، اما با توجه به نتایج تحقیقات، در مصرف این نوشیدنی ها باید جوانب احتیاط را رعایت کرد.
– علیرغم اظهارات گفته شده در رابطه با ارتباط آن با دیابت، چاقی، افسردگی و زایمان زودرس، یکی از حقایق در رابطه با این نوشیدنی ها، گاز موجود در آنها می باشد که سبب پوکی استخوان می شود.

▫️در مطالعه ای که در سال ۲۰۰۸ در مجله ی با ۹,۵۱۴ نفر بازدید کننده به چاپ رسید، نشان می دهد مصرف نوشیدنی های رژیمی، ۳۴% احتمال سندرم متابولیک را بالا می برد. در مطالعاتی دیگر افزایش ۳۶% سندرم متابولیک و همچنین افزایش احتمال دیابت به دنبال مصرف نوشیدنی های رژیمی گزارش شده است.

▫️همچنین نوشیدنی های رژیمی سبب افزایش احتمال زایمان زودرس می شود. در مطالعه ای بین ۵۹.۳۳۴ نفر در دانمارک، مصرف روزانه ۱ سروینگ از نوشابه های رژیمی، ۳۴% سبب افزایش احتمال زایمان زودرس می شود و در صورت مصرف روزانه ۴ سروینگ، این احتمال به ۷۸% می رسد.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

فاکتورهای خطرساز آلزایمرفاکتورهای خطرساز آلزایمر

▫️خانم‌ها بیشتر درگیر آلزایمر می شوند. دلایل مختلفی بیان می شود. یکی از دلایلی که برای توجیه این موضوع ذکر شده است، طول عمر بیشتر خانمها نسبت به آقایان است.

▫️بانوان با تعداد فرزند بیشتر که درمعرض استروژن بیشتری هستند، خطر کمتری به نسبت خانم‌های با فرزند کمتر برای آلزایمر دارند.

▫️آلزایمر در بانوانی که بیشتر دچار گرگرفتگی می شوند (احتمالا بدلیل کمبود استروژن)، بیشتر مشاهده شده است. مطالعات در این زمینه محدود است.

▫️مصرف استروژن در اوایل شروع منوپوز مانع آلزایمر و در ادامه باعث افزایش ریسک آلزایمر می شود.

▫️سایر فاکتورهای خطرساز عبارتند از: وجود دمانس در فامیل درجه یک، ضربه به سر، پرفشارخونی، هیپرلیپیدمی، سکته مغزی، سیگار کشیدن خود یا اطرافیان، مارکرهای آترواسکلروز، دیابت، نوع ۲ و چاقی، فعالیت کم، آلودگی هوا، سمهای آفات، رژیم غذایی ناسالم، یادگیری بی وقفه می باشند.

▫️مصرف طولانی مدت بنزودیازپینها، ضدافسردگی های سه حلقه ای، آنتی کولینرژیک های مثانه، آنتی هیستامین های نسل ۱،  مصرف  درازمدت مهارکننده های پمپ پروتون (احتمالا چون ممکن است جذب ویتامین ب ۱۲ را کاهش دهند) هم با آلزایمر مرتبط می باشند.

📔 Drugs Aging. 2002;19(6):405-27.
📔 J Am Geriatr Soc 1996;44:865.
📔 Geriatrics 1998;53(Suppl 1):S28.
📔 Arch Womens Ment Health. 2002;5(2):83-6.

خوردنی های مفید برای کنترل قند خونخوردنی های مفید برای کنترل قند خون

انواع حبوبات: همه انواع حبوبات اعم از عدس، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا سیاه یا نخود، شاخص گلوکز (شاخص گلیسمی) پایینی دارند و این بدان معناست که کربوهیدرات موجود در خود را به تدریج آزاد می‌کنند.

سیب: بسیاری از افراد تصور می‌کنند هیچ میوه‌ای در رژیم غذایی افراد دیابتی وجود ندارد اما این تصور اشتباه است. میوه‌هایی هم‌چون سیب که شاخص گلیسمی پایینی دارند را می‌توان در رژیم غذایی دیابتی مصرف کرد.

بادام: این نوع از آجیل سرشار از منیزیم است که می‌تواند به بدن شما کمک کند تا انسولین خود را به طور موثرتری مصرف نماید.

اسفناج: هر فنجان از این برگ سبز پخته شده ۲۱ واحد کالری دارد و سرشار از منیزیم مفید برای قند خون و فیبر است.

روش های طبیعی برای بهبود حساسیت به انسولینروش های طبیعی برای بهبود حساسیت به انسولین

▫️انسولین هورمون کنترل کننده مقدار قند یا گلوکز خون است. سلول های بدن با جذب قند از خون به انسولین پاسخ می دهند. حساسیت به انسولین به معنای حساسیت سلول های بدن در پاسخ به انسولین است. این مسئله در بیماران مبتلا به دیابت اهمیت زیادی دارد.
▫️پایین بودن حساسیت به انسولین به عنوان مقاومت به انسولین شناخته می شود. در این وضعیت ممکن است سطح قند خون بیش از حد بالا رفته و به دیابت نوع ۲ منجر شود. حساسیت به انسولین بین افراد مختلف متفاوت است.
▫️اتخاذ یک شیوه زندگی سالم و مصرف مواد غذائی مفید می تواند به حفظ حساسیت به انسولین کمک کند. یکی از عواملی که سبب بهبود این وضعیت می شود، انجام منظم ورزش هایی مانند دوچرخه سواری است. انجام ورزش های ترکیبی شامل تمرینات هوازی و تمرینات قدرتی نیز توصیه شده است.
– حداقل ۳۰ دقیقه ورزش به صورت پنج بار در هفته می تواند کمک بسیار زیادی به مبتلایان به دیابت کند.
▫️خواب کافی نیز عامل دیگری است که می تواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد. علاوه بر موارد نام برده، مصرف غذاهای حاوی کربوهیدرات کمتر و چربی های غیر اشباع بیشتر، در تنظیم قند خون در مبتلایان به دیابت نقش دارد.
▫️تحقیقات همچنین نشان داده است که مصرف مکمل های غذائی مانند اسیدهای چرب امگا ۳، پروبیوتیک ها و منیزیوم، نیز می توانند سبب بهبود مقاومت به انسولین شوند.
– بنابراین، تغییر شیوه زندگی و تغذیه مناسب، می تواند به کنترل قند خون کمک کند. کاهش مقاومت نسبت به انسولین خطر ابتلا به دیابت نوع دو را افزایش می دهد.