قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي نتایج آنالیز ۱۴۱ مطالعه کوهورت در مورد پیامدهای تعداد کم سیگار

نتایج آنالیز ۱۴۱ مطالعه کوهورت در مورد پیامدهای تعداد کم سیگار

🔻کشیدن فقط  یک  نخ سیگار در روز، بیشتر از آنچه قبلا انتظار میرفت، منجر به بروز استروک (سکته مغزی) و بیماری های قلبی عروقی (*CHD) می شود.

🔻در این متاآنالیز نشان داده شد که در خانمهایی که روزانه یک عدد سیگار می کشیدند، ۱۱۹٪ خطر ابتلا به CHD و ۴۶٪ خطر ابتلا به سکته مغزی و در مردانی که روزانه یک عدد سیگار می کشیدند، ۷۴٪ خطر ابتلا به CHD و ۳۰٪ خطر سکته مغزی افزایش یافت.

🔻نکته جالب نتیجه این تحقیق این بود که ریسک  بروز این دو پیامد در افراد با مصرف روزانه ۲۰سیگار تنها دوبرابر افراد با مصرف روزانه یک نخ سیگار،  بود.

✍️🏼دکتر رضا گنجی
استادیار گروه فارماکوتراپی (داروسازی بالینی)
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

مرگ زودرس پیامد زیاده‌روی در مصرف نوشیدنی‌های رژیمیمرگ زودرس پیامد زیاده‌روی در مصرف نوشیدنی‌های رژیمی


▫️نتایج تحقیقات سازمان بهداشت جهانی نشان داد که مصرف تنها دو لیوان نوشیدنی رژیمی در روز، خطر بروز مرگ زودرس را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد.
مطالعه بر روی بیش از ۴۵۰ هزار فرد بالغ از ۱۰ کشور جهان نشان داد که استفاده روزانه از همه انواع نوشیدنی‌های غیرالکلی با افزایش خطر مرگ زودرس، پیوند دارد. با این حال نرخ بروز این مشکل در بین افرادی که نوشیدنی‌های حاوی قند مصنوعی مصرف میکنند در مقایسه با سایرین به میزان قابل توجهی بالاتر است.
نتایج این پژوهش در مجله
JAMA Internal Medicine
منتشر شده است.

ارتباط ویتامین های گروه B و دیس لیپیدمیارتباط ویتامین های گروه B و دیس لیپیدمی

🔻 آیا مکمل های مذکور می توانند جایگزین #استاتین ها گردد؟

▫️شواهد بسیاری مبنی بر افزایش #هموسیستئین، در #آترواسکلروز وجود دارد.
▫️هموسیستئین، یک فاکتور خطرساز مستقل برای آترواسکلروز می باشد.
خطر بیماری های قلبی عروقی، با افزایش هموسیستئین و احتمالا کاهش فولات، کوبالامین (ب ۱۲)، پیریدوکسین (ب ۶) همراه است.
▫️مقادیر درمانی این ویتامین ها که باعث کاهش هموسیستئین، لیپید (تری گلیسرید و کلسترول) و در نتیجه احتمالا کاهش خطر عوارض کرونری می شوند، در حدود ۵۰۰ میکروگرم روزانه ویتامین B12، ۲۰ میلی گرم روزانه اسید فولیک، ۶۰۰ میلی گرم در روز ویتامین B6، بمدت طولانی (۴ ماه طبق برخی منابع) می باشد.
با اطلاعات موجود مکملهای ویتامینی بعنوان کمکی و نه جایگزینی داروهای اصلی به کار می روند.

✏️Arch Latinoam Nutr. 2005 Mar;55(1):28-33.
✏️Med Sci Monit. 2003 Mar;9(3):CR147-51.

چند نکته مهم در مورد کهیرچند نکته مهم در مورد کهیر

✅کهیر اگر کمتر از شش هفته طول بکشد حاد خوانده میشود و اگر بیش از شش هفته طول بکشد مزمن خواهد بود. نکته مهم که گاها محل خطا برای دانشجویان و پزشکان میشود این است که به هر حال چه در کهیر حاد چه مزمن هر ضایعه کهیری کمتر از ۲۴ ساعت طول میکشد. زمان شش هفته مربوط به دوره بیماریست نه تک تک ضایعات.
✅اگر ضایعات در یک محل بیش از ۲۴ ساعت طول بکشند به واسکولیت کهیری فکر میکنیم که باید با بیوپسی این تشخیص تایید گردد.واسکولیت کهیری در واقع از جنس کهیر نیست و در اصل نوعی small cutaneous vasculitis  است و فقط ظاهر ضایعات به کهیر  شباهت دارد و از نظر مکانیزم با کهیر ربطی ندارد
✅در کهیر مزمن ما با یک بیماری اتو ایمیون مواجهیم که معمولا علت خاصی ندارد. در واقع در بیش از ۹۵ درصد بیماران کهیر مزمن علتی  مثل آلرژی یا بیماری داخلی یا عفونت مخفی یافت نمیشود .پس نه لازم است این بیماران به کلینیک های آلرژی راهنمایی شوند و نه لازم است پرهیز غذایی غیر ضروری داشته باشند
✅نکته خیلی مهم درمان بیماران کهیر مزمن است .همانطور که آمد ما در کهیر مزمن با یک بیماری بی علت مواجهیم لذا درمان ما صرفا علامتی با هدف بهبود کیفیت زندگی بیمار است.
و اما درمان علامتی با چه؟
آنتی هیستامینهای غیر رخوتزا مانند لوراتادین یا فکسوفنادین در خط اول درمانی قرار دارند.علت انتخاب آنها، عوارض کمترشان میباشد.در صورتی که بیمار علی رغم مصرف آنها باز هم ،کهیر داشت باید به رژیم در مانی او انواع آنتی هیستامین رخوتزا مثل کلرفنیرآمین یا هیدروکسی زین جهت استفاده در شب اضافه کرد.
✅درمان کهیر مزمن تا کِی ادامه یابد؟
حقیقت اینست که طول درمان معلوم نیست
.به بیمار باید به صراحت گفته شود که ماهیت درمان علامتی است یعنی مثل حالتی که برای درد فقط مُسکن تجویز میگردد منتها اینجامسکن ما بدون عارضه است حتی اگر همه عمر استفاده گردد لذا درمان که صرفا برای بهبود کیفیت زندگی بیمار است تا زمانی که بیماری کهیر موجود است ادامه خواهد داشت.معمولا ۵۰درصد این بیماران تا یکسال بهبود میابند ولی گاهی سالها این نوع کهیر طول میکشد و جهت درمان چاره ای نیست جز مصرف آنتی هیستامین.
👈نکته خیلی مهمی که باز تاکید میشود این است که در کهیر مزمن آلرژی دخیل نیست و لازم نیست برای این بیماران پرهیز غذایی در نظر گرفته شودکه در این صورت(منظور توصیه به پرهیز غذایی) رنج بیمار دو برابر میشود هم رنج بیماری را دارد هم رنج پرهیز غذایی  که به خاطر آن مجبور است بسیاری از غذاهای مطبوع خود را نخورد
سایت  علمی و آموزشی بیماریهای پوست
سایت👈www.dermedu.ir