قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي ضربان قلب بالا و خطرات آن

ضربان قلب بالا و خطرات آن

بالا بودن ضربان قلب یعنی ضربان قلب بالای ۱۰۰ تپش در دقیقه باشد، این امر در حالت سکون می تواند نشانه مشکلات قلبی و تنفسی باشد. در این پست به “ضربان قلب بالا و خطرات آن” پرداخته‌ایم.✨💓

آگاهی شما، سلامتی شماست.💝
#دکتر_مصطفی_بیات [ #فوق_تخصص_قلب_عروق ]
‌‌
📍پاسداران، بوستان هفتم، پلاک۱۶۷، طبقه۴، واحد ۴۰۳

‌جهت کسب اطلاعات بیشتر، و گرفتن نوبت می‌توانید با شماره‌ زیر تماس بگیرید:
☎️  ۲۲۶۴۳۰۹۱

لینک به پست اینستاگرامی مربوطه

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

یک علامت عجیب بیماری قلبییک علامت عجیب بیماری قلبی

● یکی از مهمترین نشانه های بیماری قلبی لکه های چربی است. لکه های چربی کوچک بر روی پلک ها، باسن ، آرنج ها یا زانو ها که به نام #زانتوماس نامیده می شوند و به خودی خود بی ضرر هستند.
● با این حال، چنین توده های چربی ای نشان دهنده وجود بیش از حد کلسترول هستند ، آنقدر زیادند، که عروق نمی توانند آن را در خود نگه دارند و برای حفظ تعادلشان، آنها را به زیر پوست منتقل می کند.
● بنابراین، عروق خودشان به کمک فوری نیاز دارند. آنها به احتمال زیاد در حال حاضر مبتلا به آترواسکلروز هستند، که می تواند به مشکلات بزرگ تر قلبی منجر شود.

چه غذایی را با چه روغنی بپزیم؟چه غذایی را با چه روغنی بپزیم؟

🔅 در حال حاضر ۳ نوع روغن در خانه ها پیدا می شود :

🔸 سرخ‌کردنی
🔸 مخصوص پخت‌ و‌ پز
🔸 روغن مخصوص سالاد (زیتون، کنجد یا هسته انگور)

🔅 هر نوع روغنی کاربرد خاص خود را دارد.
مثلا از روغن مخصوص سرخ‌کردن فقط باید برای سرخ کردن استفاده شود یا روغن‌های سالاد را فقط برای طعم دادن به سالاد به کار برد.

🔸سرخ کردن ، به‌خصوص به مدت طولانی و حرارت بالا، ارزش تغذیه‌ای خوراکی‌ها را از بین می‌برد.
🔸مثلا سرخ کردن زیاد سبزی، تقریبا باعث از دست رفتن ویتامین‌های موجود در آن می‌شود .
🔸روغن های مایع معمولی برای پخت‌وپز کاربرد دارند و باید برای پخت برنج و خورش از انواع روغن‌های مایع استفاده کرد.

به‌طور کلی، تمام روغن‌های خوراکی مایع برای پخت غذا مناسب هستند و به ترتیب، استفاده از روغن‌های زیتون، کنجد، کانولا، ذرت، آفتابگردان و سویا برای طبخ غذا توصیه می‌شود.

🔺حواستان باشد که روغن‌های مایع معمولی در مقابل حرارت مقاوم نیستند و به‌همین دلیل برای سرخ‌کردن با مدت طولانی و در درجه حرارت بالا، نباید استفاده شوند چون هنگام سرخ کردن با حرارت بالایی که می‌بینند ، می‌سوزند و ترکیب‌های سرطان‌زایی در آنها ایجاد می‌شود
🔸برای پخت برنج و خورش باید از روغن مایع معمولی استفاده شود. البته روغن زیتون هم برای طبخ برنج مناسب است.

🔸در قنادی‌ها برای تهیه کیک و شیرینی از روغن جامد یا نیمه‌جامد استفاده می‌شود چون باعث ایجاد عطر، طعم، کیفیت بهتر، تردی محصولات تنوری، هوادهی در فراورده‌های خمیری، ورآمدن آنها و مطلوبیت بافت می‌شود.

استفاده از روغن‌های دیگر می‌تواند تاحدی افت کیفیت ظاهری و خوراکی محصولات قنادی را به دنبال داشته باشد .

🔺 به همین دلیل نباید در مصرف کیک و شیرینی زیاده‌روی کنید چون روغن‌های قنادی مقادیر بالایی اسید‌های چرب اشباع دارند که می‌توانند خطر گرفتگی عروق و ابتلا به بیماری‌های قلبی -عروقی را افزایش دهند.

🔅 برای سرخ کردن انواع مواد غذایی  باید از روغن مخصوص سرخ‌کردن استفاده شود.
🔅از روغن زیتون می‌توان برای سرخ کردن سطحی (مثل نیمرو کردن یا تهیه املت) یا تفت دادن مختصر با درجه حرارت ملایم و فقط یکبار استفاده کرد.
🔅روغن کانولا هم دارای خواص تغذیه‌ای بالایی است ولی خواص کیفی آن مانند مقاومت در برابر حرارت و نور، پایین است و برای سرخ کردن‌های عمیق چندان مناسب نیست.

🔅روغن هسته انگور هم به‌دلیل پایین بودن مقاومت در برابر اکسیداسیون و نقطه دود پایین، برای سرخ کردن مناسب نیست.

🔅 از روغن هسته انگور هم باید فقط برای طعم‌دادن به غذاهای سرد و سالاد استفاده شود.

کنترل فشار خونکنترل فشار خون

کنترل فشارخون دربخش های ویژه از اقدامات ساده ومهمی ست که نقش موثری در سلامت قلب وعروق واندامها دارد

🔰🔰 بازوبند هوا در پروسه کنترل فشار خون باید متناسب با بازوی بیمار باشد اگر عرض  بازوبند کم باشد   فشار خون به اشتباه بالا خوانده میشود و برعکس

✅✅ دراولین بررسی فشار    خون بیمار ترجیحا از هردودست کنترل شود این عمل بمنظور پی بردن به  اختلاف فشار زیاد هردودست و علایمی مثل  آنوریسم آئورت   انسداد عروقی  خطاهای اندازه گیری انجام میشود

🔲🔲 درصورت تایید اختلاف فشار بین هردودست تاکید شود همیشه فشار ازدستی که فشارخون آن بالاتراست کنترل شود

✔️✔️ درصورتیکه نتوان از بازو استفاده کرد میتوان از  مچ دست یا دور ساق پا ( نبض تیبیال خلفی) یا دور ران ( نبض پوپلیته آل ) استفاده کرد

✅✅   فشار سیستولیک دست چپ بطور طبیعی حدود ۵تا ۱۰ میلی مترجیوه از دست راست کمتراست تا این اندازه طبیعی است.

🔰🔰  پهنای زیاد کاف ( بطور معمول باید کاف ۸۰ درصد سطح بازو را بپوشاند) باعث میشود فشار را کمتراز معمول نشاد دهد( قانون فشار فیزیک که هرچه سطح بیشترباشد فشار کمتراست)

☑️☑️ درصورتیکه  اختلاف فشار دو دست   بیشتراز ۱۵ میلی متر جیوه باشد نشانه خطرناک بیماریهای انسدادی عروق (  PVD) مثل آترواسکلروزیس عروق ساب کلاویکول باشد واز علایم سکته زودرس قلبی و مغزی میتواند باشد

🎯🎯 در حالت طبیعی در شب فشارکمتر میشود در  زمستان بعلت تنگ شدن عروق فشار بیشتراز  تابستان است لذا افزایش فشار خون صبحگاهی علامت خطرناکی است.

🔮🔮  کنترل فشارخون در شرایط بدون استرس ، بدون درد( بیماران بخش های ویژه بعلت درد ممکن است فشارخونشون بالاباشد لذا اول درد راباید کنترل کرد ) ، بدون مصرف سیگار و کافئین انجام شود

🔴🔴 ابتدا کنترل فشار خون از   هر  دوست باید انجام شود فشاری که بالاتراست فشارخون شما محسوب میشود اختلاف فشار سیستولیک ودیاستولیک اگر زیاد باشد نشانه بیماریهای دریچه ایی و اختلالات دیواره آئورت باشد ( مفصل بحث خواهد شد )

بزرگترین کانال تخصصی پزشکی
جامعترین و علمیترین کانال پزشکی