قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي اختلالات گلوکز موجب افزایش ریسک ابتلاء به سکته قلبی می‌شود!

اختلالات گلوکز موجب افزایش ریسک ابتلاء به سکته قلبی می‌شود!

▫️محققان انستیتوی تحقیقاتی کارولینسکا واقع در سوئد دریافتند تشخیص ندادن اختلالات گلوکز موجب افزایش ریسک ابتلاء به سکته قلبی و نوعی بیماری عفونی در بافت اطراف دندان موسوم به پیوره می‌شود.
▫️این تحقیقات نشان داد سابقه اختلالات گلوکز تشخیص داده نشده که شامل دیابت و پیش‌دیابت هستند، با وقوع سکته قلبی ارتباط دارند و تعداد افراد مبتلا به این دو عارضه در میان گروه بیماران دو برابر گروه داوطلبان سالم است. همچنین مشخص شد تعداد افراد مبتلا به عارضه پیوره در میان گروه بیماران بسیار بیشتر از افراد مبتلا به این عارضه در میان گروه افراد سالم است.
▫️گزارش کامل این تحقیقات در نشریه
Diabetes Care
منتشر شده است.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

بهترین منابع پروتئین برای کاهش وزن موثربهترین منابع پروتئین برای کاهش وزن موثر

▫️تخم مرغ: هر دو عدد تخم مرغ تنها ۱۴۰ کالری دارد در حالی که ۱۴ گرم پروتئین به بدن شما می رساند. چربی موجود در زرده تخم مرغ قند خون شما را کنترل می کند و باعث کاهش میل به پرخوری می شود. یافته ها حاکی از آنند که مصرف تخم مرغ در وعده صبحانه هورمون گرلین که مرتبط با گرسنگی است را کاهش می دهد.
▫️ماهی سالمون: هر ۳ اونس از این ماهی ۲۲ گرم پروتئین به بدن شما می رساند. این نوع ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که باعث افزایش سوزاندن چربی بدن می شود و به حفظ اشتها نیز کمک می کند.
▫️پنیر کم چرب: یک فنجان از این نوع پنیر ۲۸ گرم پروتئین دارد و مصرف آن به زنان دارای اضافه وزن توصیه می شود.
▫️سینه مرغ بدون پوست: هر تکه سینه مرغ دارای ۲۶ گرم پروتئین و تنها ۱۲۸ کالری است. مصرف روزانه سینه مرغ به کسانی که قصد کاهش وزن سریع دارند توصیه می شود.
▫️عدس: منبع غنی از پروتئین، فیبر و مواد معدنی است و همچنین دارای کالری کم و تقریبا بدون چربی است. یک فنجان عدس پخته شده حاوی ۲۲ گرم پروتئین، ۳۰۰ کالری و کمتر از یک گرم چربی است.
▫️کره دانه های چرب: روغن بادام زمینی، بادام، گردو و دیگر دانه های مشابه، منابعی غنی از پروتئین هستند. تقریبا هر دو قاشق از این روغن دارای ۷ گرم پروتئین است. مصرف روزانه انواع مختلف این روغن در مقادیر کم، یک رژیم غذایی مناسب محسوب می شود که پروتئین مورد نیاز بدن را نیز تامین می نماید.
▫️تخم کدو: کدو سرشار از فیبر، مواد معدنی و ویتامین ها است. ۲۸ گرم تخم کدو حاوی هشت گرم پروتئین و مقادیر زیادی مواد معدنی شامل پتاسیم، منگنز و آهن است. البته به دلیل داشتن چربی بالا، باید در میزان مصرف آن دقت کرد.
▫️بوقلمون: هر ۱۰۰ گرم از گوشت بوقلمون حاوی ۲۵ گرم پروتئین و تنها ۱۴۰ کالری انرژی است. توجه داشته باشید که مقدار سدیم در این گوشت بالاست. بهتر است گوشت تازه بوقلمون را تهیه کرده و آن را کباب کنید تا از مصرف مقدار اضافه نمک و سدیم جلوگیری شود.

@SciJournals

گره خوردن با خاطرات کودکیگره خوردن با خاطرات کودکی

در حال نوشتن پرونده بیمار قبلی بودم که دیدم سر و صدا از اتاق آنژیوگرافی میاد. رفتم اونجا دیدم بیماری مشغول سر و کله زدن با پرسنل هست که من نمیخوام آنژیو بشم. یک آقایی با سن بالای ۴۰ سال دیابتیک و فشار خون بالا؛ که به تازگی سکته قلبی کرده بود. میرم بالای سرش و میگم:

من دکتر مصطفی بیات هستم و شروع به صحبت میکنم که شما باید آنژیو شوید.

ناگهان مرا نگاه میکند و میگوید:

مصطفی تویی؟ منم حمید.

یادته در مدرسه راهنمایی توحید در اراک چکار می کردیم؟ بعد از ظهرها تیله بازی، فوتبال و هفت سنگ و بعد می رفتیم با سر و صورت خاکی در منزل و مادرهایمان با روی خوش و خندان برایمان شربت درست می کردند.

در کوچه های کودکی در حال دویدن هستم که صدایی مرا از دوران کودکی خارج می کند. صدای پرستارمونه که میگه آقای دکتر مریض رو بخوابونیم؟

نیم ساعت بعد بیمار در اتاق آنژیو بود و رگش با استنت باز شده بود.

بعد از چند روز پسرش با صدایی کودکانه گفت:  عمو جون ممنون که بابام رو خوب کردی.

اونجا بود که فکر کردم علیرغم همه سختی های این رشته بهترین شغل دنیا رو دارم.
از خداوند ممنونم بخاطر انتخاب من برای کمک به مردم.

دکتر مصطفی بیات –  ۲۰ مرداد ۹۷

عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقیعوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی

در حال حاضر بیماریهای قلبی عروقی یک مشکل عمده بهداشتی و اجتماعی بشمار می‌رود که ابعاد آن بسرعت در حال گسترش است. دگرگونی‌های سریع اقتصادی و اجتماعی دهه‌های اخیر سبب شده است که شیوع عوامل خطر این بیماریها افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته باشد. عوامل خطر عبارتند از مجموعه عادات یا ویژگی‌هایی که رابطه مستقیم و تنگاتنگی با بروز بیماری‌ها دارند.
•    عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی به سه دسته ی  کلی تقسیم می شوند:
الف)    عوامل خطر غیر قابل تعدیل
ب)    عوامل خطر رفتاری
ج)    عوامل خطر فیزیولوژیک

الف)    عوامل خطر غیر قابل تعدیل :
عوامل خطر غیر قابل تعدیل عواملی هستند که غیر قابل تغییر و مداخله هستند. این عوامل همراه فرد هستند و فرد و جامعه نمی‌توانند برای تغییر در آن دخالتی بکنند. این عوامل شامل موارد ذیل هستند:
1)    افرادی که دارای سابقه خانوادگی هستند(به ویژه وجود سابقه سکته قلبی در پدریا برادر قبل از ۵۵ سالگی و یا مادر یا خواهر قبل از ۶۵ سالگی)
2)    افرادی که حداقل یکی از اعضای درجه یک خانواده (پدر، مادر، خواهر و برادر) آن ها بیماری فشارخون بالا دارند.
3)    افرادی که حداقل یکی از اعضای درجه یک خانواده آن ها مبتلا به بیماری دیابت نوع ۲ است.
4)     افرادی که حداقل یکی از اعضای درجه یک خانواده آن ها اختلالات چربی خون دارند ( LDL  بالا و HDL  پایین)
5)    سالمندان ۶۰ سال و بالاتر
6)    زنان بعد از سن یائسگی

ب)    عوامل خطر رفتاری:
1)    افرادی که دخانیات(سیگار، قلیان، پیپ،…) مصرف میکنند.
2)    افرادی که در طول زندگی خود از رژیم غذایی نامناسب استفاده می کنند.
3)    افراد با سبک زندگی کم تحرک و فعالیت بدنی ناکافی

ج)    عوامل خطر فیزیولوژیک
1)  افرادی که بدون سابقه ی بیماری در افراد درجه یک خانواده، مبتلا به فشار خون بالا هستند.
2) افرادی که مبتلا به بیماری دیابت(مرض قند) هستند.
3)  افرادی که اضافه وزن و چاقی دارند.
4) مردان با HDL کمتر از ۴۰ و زنان با HDL کمتر از ۵۰ (بدون سابقه ی بیماری در افراد درجه یک خانواده)
5) افرادی که بدون سابقه ی فامیلی ،LDL بالا دارند.
6 ) افرادی که تحت فشارهای روانی(استرس) هستند.

در صورت وجود بیش از یک عامل خطر در فرد، اثرات نامطلوب آن ها تشدید می شود .بنابراین با مشاهده یک یا چند مورد از این عوامل ، مراجعه به پزشک و کنترل آن ها ضروری است تا به این ترتیب، از بروز سکته قلبی جلوگیری شود.