روز: آذر ۸, ۱۳۹۷

مت‎آمفتامین یا “شیشه” – آنچه دانستنش نیاز است!مت‎آمفتامین یا “شیشه” – آنچه دانستنش نیاز است!

▫️مت‎آمفتامین یک ماده مخدر محرک روان بسیار اعتیادآور و شبیه به آمفتامین است. مت‎آمفتامین به خاطر اثرات نشئه‎آور آن که شبیه به اثرات کوکائین است مصرف می‎شود.
▫️مت‎آمفتامین میزان طبیعی تولید دوپامین و نوراپی‌نفرین را در مغز افزایش می‌دهد.
– اثرات ناشی از مصرف مت‎آمفتامین بیش از کوکائین ادامه پیدا می‎کند، ارزان‎تر از آن است و تولید آن یا ترکیبات عموماً در دسترس آسان‌تر است.
– نام‌های خیابانی مت‎آمفتامین شامل گچ، کرانک، یخ، کریستال، مت، شیشه، و شتاب است.
▫️آمفتامین که در قرن نوزدهم کشف شد ابتدا به عنوان یک دکونژستانت بینی و تحریک کننده سیستم تنفسی مورد استفاده قرار می‌گرفت.
– در طول جنگ جهانی دوم مت‎آمفتامین – که از نظر ساختار شبیه به آمفتامین است – برای حفظ هشیاری در نیروهای نظامی و تقویت استقامت و خلق و خوی سربازان به کار می‎رفت.
– در همان زمان ویژگی بسیار اعتیادآور مت‎آمفتامین آشکار شد. در سال‌های ۱۹۷۰ میلادی این ماده مخدر به فهرست II جدول‎بندی مواد تحت کنترل اضافه شد. مت‎آمفتامین جز در شرایط تجویز از سوی پزشک برای موارد بسیار معدودی از اختلالات پزشکی ماده‎ای است که تولید و مصرف آن غیر قانونی محسوب می‌شود.
▫️تولید مت‎آمفتامین آسان بوده و ماده مخدر نیرومندی است، بنابراین کماکان به عنوان یک ماده مخدر دارای سوءمصرف جدی باقی می‎ماند. مصرف درازمدت این ماده مخدر با اثرات ویرانگر بر روی مصرف کننده و جامعه همراه است.
مت‎آمفتامین یک پودر کریستالی سفید رنگ، فاقد بو، و تلخ مزه است که به آسانی در آب یا الکل حل می‎شود.
آمفتامین برای درمان برخی اختلالات پزشکی شامل موارد زیر تجویز می‌گردد:
ا• چاقی
اا• ADHD
ااا• نارکولپسی (به صورت فاقد برچسب)
▫️مت‎آمفتامین که ماده مخدری با مواد مشابه است به طور غیر قانونی برای اثرات لذت‎بخش آن مورد استفاده قرار می‎گیرد. کاربرد نادرست آن می‎تواند خطرناک و حتی کشنده باشد.
▫️اثرات لذت‌بخش مت‎آمفتامین هنگامی بروز می‌نماید که بدن مقادیر بسیار بالایی از نوروترانسمیتر دوپامین را آزاد می‎کند. دوپامین یکی از مواد شیمیایی مغز است که در انگیزش، لذت، و عملکرد حرکتی نقش دارد.
– همانند بسیاری از مواد محرک موارد سوء مصرف مت‎آمفتامین در الگوی موسوم به “عیاشی و سقوط” بروز می‌یابد. مصرف کننده سعی می‌کند تا برای حفظ حالت نشئگی پیش از زائل شدن اثرات دوز قبلی مقدار بیشتری از ماده مخدر را مصرف کند.
– این ماده مخدر بر روی بخش‌هایی از مغز عمل می‌کند که در سیستم پاداش دخالت دارند، و این موضوع فرد را به مصرف دوزهای بیشتر آن تشویق و وسوسه می‌کند.

تحقیقات جدید درباره منافع صبحانه و قهوه برای مقابله با دیابتتحقیقات جدید درباره منافع صبحانه و قهوه برای مقابله با دیابت

▫️کسی که بخواهد از ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ پیشگیری کند نباید بدون خوردن صبحانه سر کار برود. در ضمن “آشامیدن قهوه با صبحانه سالم است”. این‌ها نتایج دو پژوهش درباره دیابت (مرض قند) هستند که به تازگی منتشر شده‌اند.
▫️افرادی که صبحانه نمی‌خورند اغلب در طول روز تغذیه ناسالمی دارند. وقتی گرسنه می‌شوند شیرینی یا غذایی پرکالری می‌خورند. احتمال هم دارد که تمایل بیشتری به مصرف دخانیات داشته باشند.
▫️این‌ها نتایج پژوهشی است که یک تیم تحقیقاتی از مرکز دیابت آلمان در تاریخ نهم نوامبر در مجله تخصصی
“The Journal of Nutrition”
منتشر کرده است.
▫️پژوهشی که “انستیتوی اطلاعات علمی درباره قهوه” انجام داده، می‌گوید که بهترین نوشیدنی برای صبحانه قهوه است. پاسخ این انستیتو چندان غافلگیرکننده نیست، چون به هر حال شش شرکت اروپایی فعال در صنعت قهوه از این انستیتو حمایت مالی می‌کنند. اما گفته می‌شود که این انستیتو به طور مستقل و علمی با دانشگاه‌ها همکاری می‌کند.
▫️در گزارشی که در آغاز ماه اکتبر در نشست انجمن تحقیقات دیابت اروپا عرضه شده، آمده است که قهوه تا ۲۵ درصد خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد.
– ماتیاس مارل‌استروم، استاد پزشکی و داروسازی در انستیتوی کارولینسکا در استکهلم، برای تهیه این گزارش ۳۰ پژوهش را بررسی کرده که اطلاعات مربوط به یک میلیون و ۱۸۵ هزار و ۲۱۰ نفر را در بر می‌گیرند.

https://p.dw.com/p/38Laf

برای داشتن قلبی سالم چقدر بخوابیم؟برای داشتن قلبی سالم چقدر بخوابیم؟

▫️یک بررسی جدید بر روی یازده مطالعه قبلی که کلا بیش از یک میلیون نفر را تحت پوشش داشته نشان داده است که مناسب ترین مدت برای خواب شبانه روزی چیزی بین شش تا هشت ساعت است.
– این بررسی نشان داد در آنهایی که کمتر از شش ساعت در شبانه روز میخوابند احتمال فوت به علت سکته قلبی یا مغزی ۱۱ درصد بیشتر میشود.
▫️همین مطالعه نشان داد در آنهایی که روزی بیش از هشت ساعت میخوابند احتمال فوت به علت سکته قلبی یا مغزی ۳۳ درصد افزایش میابد.
▫️محققان میگویند ما تقریبا یک سوم طول عمرمان را در خواب به سر میبریم ولی متاسفانه اطلاعات ما از تاثیر این نیاز بیولوژیک بر سلامت قلبی عروقی زیاد نیست. با این حال میدانیم خواب میتواند بر متابولیسم قند، فشار خون و روند التهاب در بدن تاثیر داشته باشد و هر سه این عوامل بر روی سلامت قلبی عروقی موثر هستند.
▫️آنها میگویند بررسی انجام شده به توسط آنها نشان داده که میزان خواب در یک محدود شش تا هشت ساعت در شبانه روز مناسب است و خوابدین کمتر یا بیشتر از آن میتواند مضر باشد.

مصرف متفورمین و کمبود ویتامین ب۱۲مصرف متفورمین و کمبود ویتامین ب۱۲

▫️#متفورمین باعث کاهش جذب روده ای ویتامین  ب۱۲ در بیش از ۳۰ درصد بیماران و کاهش غلظت سرمی این ویتامین در کمتر از ۱۰ درصد بیماران می شود. این کاهش اغلب در اوایل مصرف متفورمین یعنی در ۴-۳ ماه ابتدایی دیده شود ولی علایم ناشی ازکمبود ب۱۲ گاهی ۱۰-۵ سال بعد از شروع مصرف متفورمین در فرد بروز می کند.
– مکانیسم کاهش جذب ویتامین B12 در مصرف کنندگان متفورمین ناشی از تغییر هموستاز کلسیم می باشد.
– دوز و مدت مصرف متفورمین در میزان بروز کمبود ویتامین  B12 موثر است.
– در مصرف کنندگان متفورمین ، توصیه می شود، هموگلوبین، هماتوکریت و گلبول قرمز به صورت پایه و دوره ای به خصوص در صورت بروز درجاتی از نارسایی کلیوی یا علایم آنمی و نوروپاتی بررسی شود. در صورت بروز آنمی حتما باید سطح ویتامین ب۱۲ و فولات چک و در صورت کمبود درمان شوند.
– درمجموع نیازی به درمان پیشگیرانه با ویتامین ب۱۲ در صورت مصرف مزمن با متفورمین نیست.