قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي بر اساس نتایج یک مطالعه؛ ماسک، حجم ابر ذرات کرونای ناشی از سرفه را ۲۳ برابر کوچک‌تر می‌کند!

بر اساس نتایج یک مطالعه؛ ماسک، حجم ابر ذرات کرونای ناشی از سرفه را ۲۳ برابر کوچک‌تر می‌کند!

▫️نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد داشتن ماسک بر صورت باعث می‌شود حجم ابرهای حاوی ذرات عفونی ویروس کرونا که بر اثر سرفه کردن ایجاد می‌شوند تا ۲۳ برابر کوچک‌تر شود و در نتیجه خطر انتقال عفونت کاهش یابد.
▫️به گزارش روزنامه دیلی میل (https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-8859379/COVID-19-Cough-clouds-coronavirus-particles-23-TIMES-smaller-wearing-mask.html)، این مطالعه که توسط محققان یک موسسه فناوری در هند انجام شد، نشان می دهد که داشتن یک ماسک جراحی بر صورت در مقایسه با نداشتن ماسک، حجم ابرهای منتشر شده بر اثر سرفه کردن را هفت برابر و ماسک ان- ۹۵ این حجم را ۲۳ برابر کاهش می دهد.
▫️مشروح این مطالعه در مجله
Physics of Fluids
منتشر شده است.

@SciJournals

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

فشار خون را کاهش دهید تا آلزایمر نگیرید!فشار خون را کاهش دهید تا آلزایمر نگیرید!

▫️مطالعات محققان دانشگاه کلمبیا نشان می‌دهد، درمان پرفشاری خون احتمال بروز زوال عقل مرتبط با افزایش سن را کاهش می‌دهد.
– فشار خون بالا یکی از عوامل تسریع زمان و شدت زوال عقل مرتبط با سن است.
– فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگ‌ها وارد می‌شود تا خون در سراسر رگ‌ها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت بماند، بدن با مشکلات زیادی روبرو می‌شود.
– این مطالعه با بررسی اطلاعات پزشکی بیش از ۱۱ هزار نفر نشان می‌دهد درمان پرفشاری خون به طور مستقیم در کاهش احتمال ابتلا به زوال عقل مرتبط با سن و تعویق آن موثر است.
▫️نتایج این مطالعه در جلسات علمی انجمن قلب آمریکا در سال ۲۰۱۹ میلادی ارائه شده است.

چه غذایی را با چه روغنی بپزیم؟چه غذایی را با چه روغنی بپزیم؟

🔅 در حال حاضر ۳ نوع روغن در خانه ها پیدا می شود :

🔸 سرخ‌کردنی
🔸 مخصوص پخت‌ و‌ پز
🔸 روغن مخصوص سالاد (زیتون، کنجد یا هسته انگور)

🔅 هر نوع روغنی کاربرد خاص خود را دارد.
مثلا از روغن مخصوص سرخ‌کردن فقط باید برای سرخ کردن استفاده شود یا روغن‌های سالاد را فقط برای طعم دادن به سالاد به کار برد.

🔸سرخ کردن ، به‌خصوص به مدت طولانی و حرارت بالا، ارزش تغذیه‌ای خوراکی‌ها را از بین می‌برد.
🔸مثلا سرخ کردن زیاد سبزی، تقریبا باعث از دست رفتن ویتامین‌های موجود در آن می‌شود .
🔸روغن های مایع معمولی برای پخت‌وپز کاربرد دارند و باید برای پخت برنج و خورش از انواع روغن‌های مایع استفاده کرد.

به‌طور کلی، تمام روغن‌های خوراکی مایع برای پخت غذا مناسب هستند و به ترتیب، استفاده از روغن‌های زیتون، کنجد، کانولا، ذرت، آفتابگردان و سویا برای طبخ غذا توصیه می‌شود.

🔺حواستان باشد که روغن‌های مایع معمولی در مقابل حرارت مقاوم نیستند و به‌همین دلیل برای سرخ‌کردن با مدت طولانی و در درجه حرارت بالا، نباید استفاده شوند چون هنگام سرخ کردن با حرارت بالایی که می‌بینند ، می‌سوزند و ترکیب‌های سرطان‌زایی در آنها ایجاد می‌شود
🔸برای پخت برنج و خورش باید از روغن مایع معمولی استفاده شود. البته روغن زیتون هم برای طبخ برنج مناسب است.

🔸در قنادی‌ها برای تهیه کیک و شیرینی از روغن جامد یا نیمه‌جامد استفاده می‌شود چون باعث ایجاد عطر، طعم، کیفیت بهتر، تردی محصولات تنوری، هوادهی در فراورده‌های خمیری، ورآمدن آنها و مطلوبیت بافت می‌شود.

استفاده از روغن‌های دیگر می‌تواند تاحدی افت کیفیت ظاهری و خوراکی محصولات قنادی را به دنبال داشته باشد .

🔺 به همین دلیل نباید در مصرف کیک و شیرینی زیاده‌روی کنید چون روغن‌های قنادی مقادیر بالایی اسید‌های چرب اشباع دارند که می‌توانند خطر گرفتگی عروق و ابتلا به بیماری‌های قلبی -عروقی را افزایش دهند.

🔅 برای سرخ کردن انواع مواد غذایی  باید از روغن مخصوص سرخ‌کردن استفاده شود.
🔅از روغن زیتون می‌توان برای سرخ کردن سطحی (مثل نیمرو کردن یا تهیه املت) یا تفت دادن مختصر با درجه حرارت ملایم و فقط یکبار استفاده کرد.
🔅روغن کانولا هم دارای خواص تغذیه‌ای بالایی است ولی خواص کیفی آن مانند مقاومت در برابر حرارت و نور، پایین است و برای سرخ کردن‌های عمیق چندان مناسب نیست.

🔅روغن هسته انگور هم به‌دلیل پایین بودن مقاومت در برابر اکسیداسیون و نقطه دود پایین، برای سرخ کردن مناسب نیست.

🔅 از روغن هسته انگور هم باید فقط برای طعم‌دادن به غذاهای سرد و سالاد استفاده شود.

چند نکته مهم درارتباط با تزریق عضلانیچند نکته مهم درارتباط با تزریق عضلانی


🔴برای پنیسیلین از سوزن بزرک استفاده کنید و سریع بعد از حل شدن تزریق کنید .

🔴این پودر زود سفت میشود و سوزن را مسدود میکند .اگر گیر کرد باید خارج کنید ،اندکی آب مقطر به ان اضافه کنید و سر سوزن را عوض کنید .

🔴 آمپول ها را مخلوط نکنید .

🔴به افرادزیر بیست و پنج سال دیکلوفناک نزنید

🔴 پیروکسیکام کمتر فلج شل میدهد وبرای افراد زیر ۱۸سال آمپول پیروکسیکام تزریق نشود

🔴در زنان حامله لیدوکایین نزنید ، برای بقیه میشود نیم سی سی محلول دو درصد رابا آنتی بیوتیک مخلوط کرد.

🔴 کورتون ها در حاملگی ممنوع هستند بجز هیدروکرورتیزون و پردنیزولون ، که دومی بخاطر اثر طولانی و دیابت حاملگی و ادم و فشارخون حاملگی تجویز نمیشود مگر در شرایط خاص

🔴 دگزامتازون و همه استرویید ها باعث افزایش فشار خون و قند خون میشوند ، دقت کنید در بیمار مستعد میتواند باعث سکته مغزی یا کمای دیابتی شود .

🔴 دیکلوفناک با بسیاری از دارو ها رسوب میدهد و باید جدا در طرف دیگر زده شود.

🔴 هیوسین در خیلی ها تپش شدید و حتی ایست قلبی میدهد ، عوارض دیسیکلومین کمتر است.

🔴 پلازیل باعث عوارض اکستراپیرامیدال ( چشم و گردن قفل به بالا ) میشود .

🔴آمپول کامل پلازیل برای یک فرد۶۰ کیلویی است (۲سی سی ) و برای کودک با سرنگ انسولین تقسیم کنید .

🔴 آنتی دوت آن بایپریدین تزریقی است