قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي آلزایمر و دوز پایین آسپرین

آلزایمر و دوز پایین آسپرین

دوز پایین آسپرین (۱۰۰ mg) تاثیری در کاهش احتمال بروز آلزایمر ندارد!

▫️به گزارش روز شنبه پایگاه خبری مدیکال نیوز (https://t.me/MedicalNewsToday/354)، این باور که مصرف منظم آسپرین علایم زوال عقل و آلزایمر را کاهش می‌دهد، سال‌ها در محافل علمی مطرح بود؛ تا اینکه محققان مطالعات وسیعی را در این زمینه با بررسی ۲۰ هزار بیمار آغاز کردند.
▫️مطالعات دانشگاه موناش در استرالیا نشان می‌دهد مصرف منظم آسپرین هیچ تاثیری بر دفع علایم زوال عقل، آلزایمر و دیگر بیماری‌های شناختی ندارد.
نتایج این مطالعه در نشریه Neurology منتشر شده است.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

عوارض واکسن آنفلوآنزا (سندروم میلر فیشر و بیماری گیلن باره)عوارض واکسن آنفلوآنزا (سندروم میلر فیشر و بیماری گیلن باره)

به دنبال انتشار مجدد یک متن حاوی غلط های فاحش علمی راجع به یک عارضه بسیار نادر در بیماری آنفولانزا و واکسن آن (سندروم میلر فیشر) که‌ اخیرا هر سال در فصل آنفولانزا در شبکه های اجتماعی میچرخد، مستندات زیر خدمتتان ارایه می‌شود:
1- واکسن آنفلوآنزا جزو امن ترین فراورده های دارویی است. تب خفیف، درد ، تورم و قرمزی در محل تزریق جزو عوارض شایع واکسن است. گاهی سردرد و درد عضلات دیده می شود. واکسن موجود در بازار غیر فعال است و باعث آنفلونزا نمی شود.
– سنکوپ و افت فشار ممکن است بدنبال واکسن همانند سایر واکسن ها روی دهد. بهتر است بعد از تزریق به مدت ۱۵ دقیقه تحت نظر باشند.
– بیماری گیلن باره  به عنوان عارضه واکسن آنفلوآنزا، بسیار نادر است و بین ۱ تا ۲ در یک میلیون تزریق گزارش شده است. این میزان بسیار کمتر از موارد گزارش شده بدنبال بیماری آنفلونزا می باشد.
– واکنش های آلرژیک تهدید کننده حیات بدنبال واکسن نیز بسیار نادر هستند و معمولا چند دقیقه بعد تزریق واکسن روی می دهد.
افراد دارای سابقه آلرژی به تخم مرغ می توانند همانند سایر افراد واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند. (رفرنس ۱).
2- غیر از افزایش خفیف سندرم میلر فیشر (یکی از زیر گروه های بیماری گیلن باره  است) بدنبال واکسن آنفلوآنزا در ۴۰ سال پیش (یک مورد اضافه در ۱۰۰ هزار نفر)، بعد از آن ارتباط واضحا بین این دو مورد نبوده و اگر هم بوده در حد بسیار کم (یک در میلیون) مشاهده شده و مطالعات پیشنهاد میکنند ابتلا به بیماری گیلن  باره بعد از عفونت با خود آنفولانزا محتمل تر از واکسن آن است. همچنین خطر مرگ بدنبال ابتلا به آنفولانزا وجود دارد و واکسن آنفلوآنزا بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفولانزا است (رفرنس ۲).
3- تا کنون فقط سه مورد سندرم_گیلن باره بعد واکسن آنفلوآنزا به صورت علمی گزارش شده که آخرین مورد آن در سال ۲۰۱۱ و مرتبط با واکسن جدید آنفولانزای A(H1N1) در یک پیرزن چینی بوده است (رفرنس ۳).

۱-http://www.cdc.gov/flu
www.who.int/topics/influenza
http://emedicine.medscape.com
2- http://www.cdc.gov/flu/protect/vaccine/guillainbarre.htm
3- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21987549
.

فاکتورهای خطرساز آلزایمرفاکتورهای خطرساز آلزایمر

▫️خانم‌ها بیشتر درگیر آلزایمر می شوند. دلایل مختلفی بیان می شود. یکی از دلایلی که برای توجیه این موضوع ذکر شده است، طول عمر بیشتر خانمها نسبت به آقایان است.

▫️بانوان با تعداد فرزند بیشتر که درمعرض استروژن بیشتری هستند، خطر کمتری به نسبت خانم‌های با فرزند کمتر برای آلزایمر دارند.

▫️آلزایمر در بانوانی که بیشتر دچار گرگرفتگی می شوند (احتمالا بدلیل کمبود استروژن)، بیشتر مشاهده شده است. مطالعات در این زمینه محدود است.

▫️مصرف استروژن در اوایل شروع منوپوز مانع آلزایمر و در ادامه باعث افزایش ریسک آلزایمر می شود.

▫️سایر فاکتورهای خطرساز عبارتند از: وجود دمانس در فامیل درجه یک، ضربه به سر، پرفشارخونی، هیپرلیپیدمی، سکته مغزی، سیگار کشیدن خود یا اطرافیان، مارکرهای آترواسکلروز، دیابت، نوع ۲ و چاقی، فعالیت کم، آلودگی هوا، سمهای آفات، رژیم غذایی ناسالم، یادگیری بی وقفه می باشند.

▫️مصرف طولانی مدت بنزودیازپینها، ضدافسردگی های سه حلقه ای، آنتی کولینرژیک های مثانه، آنتی هیستامین های نسل ۱،  مصرف  درازمدت مهارکننده های پمپ پروتون (احتمالا چون ممکن است جذب ویتامین ب ۱۲ را کاهش دهند) هم با آلزایمر مرتبط می باشند.

📔 Drugs Aging. 2002;19(6):405-27.
📔 J Am Geriatr Soc 1996;44:865.
📔 Geriatrics 1998;53(Suppl 1):S28.
📔 Arch Womens Ment Health. 2002;5(2):83-6.

افزایش خطرابتلای کودکان به بیماری قلبی با مصرف بیش ازحد فست فودافزایش خطرابتلای کودکان به بیماری قلبی با مصرف بیش ازحد فست فود

▫️محققان بریتانیائی با بررسی وضعیت سلامت ۱۹۰۰ کودک ۹ تا ۱۰ ساله دریافتند مصرف بیش از حد فست فود منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت در بزرگسالی می‌شود.
▫️بر اساس این تحقیقات کودکانی که به طور مستمر از فست فود استفاده می‌کنند حجم چربی بالاتری داشته و میزان کلسترول خون آن‌ها نیز در مقایسه با کودکانی که به ندرت از فست فود استفاده می‌کنند، بالاتر است. همچنین این کودکان در رژیم غذایی خود مقدار بیشتری کالری مصرف می‌کنند و کمتر به سراغ مواد معدنی و ویتامین‌ها می‌روند.
▫️از آنجا که این تحقیقات بر اساس مصاحبه انجام شده است، امکان اثبات یک رابطه علت و معلولی را فراهم نمی‌کند، با وجود این نشان می‌دهد کودکانی که به طور مستمر از فست فود استفاده می‌کنند بیش از سایرین در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت قرار دارند.
▪️گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Archives of Disease in Childhood منتشر شده است.