قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي آلزایمر و دوز پایین آسپرین

آلزایمر و دوز پایین آسپرین

دوز پایین آسپرین (۱۰۰ mg) تاثیری در کاهش احتمال بروز آلزایمر ندارد!

▫️به گزارش روز شنبه پایگاه خبری مدیکال نیوز (https://t.me/MedicalNewsToday/354)، این باور که مصرف منظم آسپرین علایم زوال عقل و آلزایمر را کاهش می‌دهد، سال‌ها در محافل علمی مطرح بود؛ تا اینکه محققان مطالعات وسیعی را در این زمینه با بررسی ۲۰ هزار بیمار آغاز کردند.
▫️مطالعات دانشگاه موناش در استرالیا نشان می‌دهد مصرف منظم آسپرین هیچ تاثیری بر دفع علایم زوال عقل، آلزایمر و دیگر بیماری‌های شناختی ندارد.
نتایج این مطالعه در نشریه Neurology منتشر شده است.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

چه غذایی را با چه روغنی بپزیم؟چه غذایی را با چه روغنی بپزیم؟

🔅 در حال حاضر ۳ نوع روغن در خانه ها پیدا می شود :

🔸 سرخ‌کردنی
🔸 مخصوص پخت‌ و‌ پز
🔸 روغن مخصوص سالاد (زیتون، کنجد یا هسته انگور)

🔅 هر نوع روغنی کاربرد خاص خود را دارد.
مثلا از روغن مخصوص سرخ‌کردن فقط باید برای سرخ کردن استفاده شود یا روغن‌های سالاد را فقط برای طعم دادن به سالاد به کار برد.

🔸سرخ کردن ، به‌خصوص به مدت طولانی و حرارت بالا، ارزش تغذیه‌ای خوراکی‌ها را از بین می‌برد.
🔸مثلا سرخ کردن زیاد سبزی، تقریبا باعث از دست رفتن ویتامین‌های موجود در آن می‌شود .
🔸روغن های مایع معمولی برای پخت‌وپز کاربرد دارند و باید برای پخت برنج و خورش از انواع روغن‌های مایع استفاده کرد.

به‌طور کلی، تمام روغن‌های خوراکی مایع برای پخت غذا مناسب هستند و به ترتیب، استفاده از روغن‌های زیتون، کنجد، کانولا، ذرت، آفتابگردان و سویا برای طبخ غذا توصیه می‌شود.

🔺حواستان باشد که روغن‌های مایع معمولی در مقابل حرارت مقاوم نیستند و به‌همین دلیل برای سرخ‌کردن با مدت طولانی و در درجه حرارت بالا، نباید استفاده شوند چون هنگام سرخ کردن با حرارت بالایی که می‌بینند ، می‌سوزند و ترکیب‌های سرطان‌زایی در آنها ایجاد می‌شود
🔸برای پخت برنج و خورش باید از روغن مایع معمولی استفاده شود. البته روغن زیتون هم برای طبخ برنج مناسب است.

🔸در قنادی‌ها برای تهیه کیک و شیرینی از روغن جامد یا نیمه‌جامد استفاده می‌شود چون باعث ایجاد عطر، طعم، کیفیت بهتر، تردی محصولات تنوری، هوادهی در فراورده‌های خمیری، ورآمدن آنها و مطلوبیت بافت می‌شود.

استفاده از روغن‌های دیگر می‌تواند تاحدی افت کیفیت ظاهری و خوراکی محصولات قنادی را به دنبال داشته باشد .

🔺 به همین دلیل نباید در مصرف کیک و شیرینی زیاده‌روی کنید چون روغن‌های قنادی مقادیر بالایی اسید‌های چرب اشباع دارند که می‌توانند خطر گرفتگی عروق و ابتلا به بیماری‌های قلبی -عروقی را افزایش دهند.

🔅 برای سرخ کردن انواع مواد غذایی  باید از روغن مخصوص سرخ‌کردن استفاده شود.
🔅از روغن زیتون می‌توان برای سرخ کردن سطحی (مثل نیمرو کردن یا تهیه املت) یا تفت دادن مختصر با درجه حرارت ملایم و فقط یکبار استفاده کرد.
🔅روغن کانولا هم دارای خواص تغذیه‌ای بالایی است ولی خواص کیفی آن مانند مقاومت در برابر حرارت و نور، پایین است و برای سرخ کردن‌های عمیق چندان مناسب نیست.

🔅روغن هسته انگور هم به‌دلیل پایین بودن مقاومت در برابر اکسیداسیون و نقطه دود پایین، برای سرخ کردن مناسب نیست.

🔅 از روغن هسته انگور هم باید فقط برای طعم‌دادن به غذاهای سرد و سالاد استفاده شود.

تازه‌ترین دستورالعمل درمان کلسترول بالاتازه‌ترین دستورالعمل درمان کلسترول بالا

▫️رووس نسخه ۲۰۱۸ این دستورالعمل که از سوی انجمن قلب (AHA) و کالج کاردیولوژی آمریکا (ACC) همراه با چندین گروه دیگر در نشست سالانه این انجمن و نیز شماره نوامبر مجله Circulation منتشر شده و مهم‌ترین تفاوت‌های آن با نسخه پیشین (۲۰۱۳) به‌شرح زیر است:
– تاکید اصلی این دستورالعمل بر لزوم مشاوره با بیماران، ارایه اطلاعات لازم و کمک به آنان برای تصمیم‌گیری در زمینه انتخاب بهترین گزینه درمان است. اصلاح شیوه زندگی، همچنان اساس درمان #کلسترول بالاست.
– ناشتا بودن برای آزمایش #چربی_خون لازم نیست.
– ارزیابی خطر قلبی‌عروقی، یک محاسبه ساده نیست و فرمول واحدی ندارد. علاوه بر عوامل خطرساز مرسوم مانند سیگار و فشار خون، ارزیابی خطر در هر بیمار باید به‌طور شخصی انجام شود و مواردی مانند سابقه خانوادگی بیماری قلبی-‌عروقی آترواسکلروتیک (ASCVD) زودرس، LDL پیوسته ‌بالا (≥۱۶۰ )، بیماری کلیوی مزمن و سابقه پره‌اکلامپسی مورد توجه قرار گیرد.
– در مجموع، ارزیابی خطر شامل سه مرحله برآورد اولیه خطر وقایع قلبی-‌عروقی آترواسکلروتیک، شخصی‌سازی خطر (risk personalization) و در نهایت طبقه‌بندی مجدد است. یکی از ویژگی‌های اصلی دستورالعمل جدید، توجه به شخصی‌سازی خطر است. به‌عنوان مثال، میزان خطر در افراد طبقات اجتماعی-اقتصادی بالا که معمولاً مراجعات پزشکی بیشتری دارند، بیش از میزان واقعی تخمین زده می‌شود. در مقابل، برآورد میزان خطر در افراد طبقات اجتماعی-اقتصادی پایین و نیز مبتلایان به وضعیت‌های التهابی مزمن مانند اچ‌آی‌وی یا بیماری‌های روماتولوژیک کمتر از میزان واقعی است.
– در افرادی که سابقه وقایع قلبی-‌عروقی آترواسکلروتیک متعدد (یا یک واقعه قلبی‌-عروقی آترواسکلروتیک همراه با عوامل خطرساز متعدد) و با وجود درمان حداکثر استاتین، LDL ≥۷۰ دارند، می‌توان ازتیمایب (ezetimibe) را به درمان افزود. اگر LDL همچنان بالا بماند، می‌توان یک مهارکننده PCSK9 (مثل  evolocumab یا alirocumab) به درمان افزود. داده‌ها در زمینه هزینه-اثربخشی این داروها محدود است.
– افزودن ازتیمایب (و سپس یک مهارکننده PCSK9) همچنین در برخی بیماران مبتلا به #هیپرکلسترولمی اولیه شدید توصیه می‌شود.
– این دستورالعمل شامل توصیه‌هایی در زمینه موارد ضرورت و فایده اندازه‌گیری کلسیم شریان کرونری به‌عنوان یکی از ابزارهای ارزیابی خطر وقایع قلبی‌-عروقی آترواسکلروتیک است. همچنین به اهمیت دو آنالیت آزمایشگاهی آپولیپوپروتئین ب (apo B) و LPa نیز توجه شده است. به‌عنوان مثال، در افرادی که در گروه خطر متوسط قرار می‌گیرند، اگر کلسیم شریان کرونری صفر باشد، این افراد در طبقه‌بندی مجدد در گروه کم‌خطر قرار می‌گیرند و درمان استاتین توصیه نمی‌شود. همچنین CAC score > 100 یا apo B > 130 و LP(a) > 50 در مردان باعث بالاتر رفتن آنان در طبقه‌بندی می‌شود.

https://www.ahajournals.org/doi/pdf/10.1161/CIR.0000000000000624

از دست دادن حس بویایی؟از دست دادن حس بویایی؟

انجمن تخصصی گوش، حلق و بینی انگلستان اعلام کرد:
▫️یک تحقیق جدید نشان داده، از دست دادن حس بویایی می‌تواند یکی دیگر از علائم #کرونا باشد. دانشمندان می‌گویند شواهد موجود از چندین کشور نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از کسانی که آزمایش کرونای آنها مثبت بوده، حس بویایی خود را از دست داده بودند
– کسانی که تب دارند و سرفه‌های مداوم می‌کنند بهتر است در خانه بمانند تا از گسترش #ویروس_کرونا جلوگیری شود اما علاوه بر این‌ها، کم شدن حس بویایی و اشتها هم می‌تواند از علائم ابتلا به بیماری #کرونا باشد.