قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي آلزایمر و دوز پایین آسپرین

آلزایمر و دوز پایین آسپرین

دوز پایین آسپرین (۱۰۰ mg) تاثیری در کاهش احتمال بروز آلزایمر ندارد!

▫️به گزارش روز شنبه پایگاه خبری مدیکال نیوز (https://t.me/MedicalNewsToday/354)، این باور که مصرف منظم آسپرین علایم زوال عقل و آلزایمر را کاهش می‌دهد، سال‌ها در محافل علمی مطرح بود؛ تا اینکه محققان مطالعات وسیعی را در این زمینه با بررسی ۲۰ هزار بیمار آغاز کردند.
▫️مطالعات دانشگاه موناش در استرالیا نشان می‌دهد مصرف منظم آسپرین هیچ تاثیری بر دفع علایم زوال عقل، آلزایمر و دیگر بیماری‌های شناختی ندارد.
نتایج این مطالعه در نشریه Neurology منتشر شده است.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

لوزارتانلوزارتان

▫️لوزارتان مانع از باریک شدن عروق خونی می شود در نتیجه به کاهش فشار خون و بهبود جریان خون می انجامد. لوزارتان هم چنین ریسک بروز سکته را در برخی افراد مبتلا به بیماری های قلبی کاهش می دهد. در افراد دیابتی که به فشار خون بالا دچارند استفاده از لوزارتان می تواند آسیب کلیوی را کاهش دهد.
▪️مکانیسم اثر:
لوزارتان آنتاگونیست رسپتور آنژیوتانسین II می باشد و اثرات آن را روی بافت های مختلف بدن از جمله عضلات صاف جدار عروق مهار می کند.
▪️موارد مصرف، روش و دوزاژ:
▫️درمان فشار خون بالا
▫️بالغین: ابتدا ۲۵ تا ۵۰ میلی گرم لوزارتان روزانه تجویز می شود. دوز نگهدارنده آن ۲۵ تا ۱۰۰ میلی گرم یک یا دو بار در روز می باشد.
▫️کاهش خطر رویدادهای عروقی مغزی در بیماران مبتلا به فشار خون بالا و هیپرتروفی بطن چپ
بالغین:
– ابتدا ۵۰ میلی گرم لوزارتان خوراکی روزانه تجویز می شود و سپس بسته به میزان کنترل فشار خون تنظیم دوز انجام می گردد. همره با لوزارتان روزانه ۱۲.۵ میلی گرم هیدروکلروتیازید نیز تجویز می شود.
▪️نکات با اهمیت:
شایع ترین اثرات جانبی لوزارتان عبارت است از: علائم شبه آنفلوآنزا، سرفه خشک، کرامپ های عضلانی، درد در پاها و کمر، احساس خستگی، بی خوابی.
دوز روزانه لوزارتان بر اساس بیماری و وضعیت بیمار تعیین می شود.
دوز مصرفی لوزارتان در افراد مبتلا به بیماری های کبدی باید تعدیل شود.
داروهای دیورتیک، سایر داروهای کاهنده فشار خون، لیتیم، سلکوکسیب، آسپرین و سایر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن می تواند در جذب لوزاتان تاثیر داشته باشد.

کاهش احتمال دیابت نوع ۲ با افزایش استقامت عضلاتکاهش احتمال دیابت نوع ۲ با افزایش استقامت عضلات

▫️محققان دانشگاه ایالتی آیوا واقع در آمریکا دریافتند افزایش استقامت عضلات می‌تواند موجب کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ شود.
▫️در این تحقیقات که با استفاده از اطلاعات مربوط به ۴۵۰۰ داوطلب انجام گرفت، مشخص شد افزایش حجم متوسط عضلات صرفنظر از وضعیت سلامت قلب و عروق، موجب ۳۲ درصد کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود.
▫️بر اساس این تحقیقات انجام حداقل تمرینات مقاومتی مانند کار با وزنه می‌تواند موجب افزایش حجم عضلات و ممانعت از ابتلا به دیابت نوع ۲ شود اما به دلیل این که هنوز معیار استانداردی برای اندازه‌گیری استقامت عضلات وجود ندارد، نمی‌توان میزان بهینه‌ای از تمرینات را توصیه کرد؛ اما آنچه مسلم است ارتباط افزایش استقامت عضلات با کاهش خطر بروز دیابت است.
▫️در این مطالعه آمده است برای انجام تمرینات استقامتی نیازی به روش‌های پرهزینه و سخت نیست و می‌توان تمرین‌هایی مانند پلانک، لانژ و اسکاوت را در منزل نیز انجام داد و انجام این تمرینات دو تا سه ساعت در هفته کفایت می‌کند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه
Mayo Clinic Proceedings
منتشر شده است.

@SciJournals

نوشیدنی‌های شیرین به رشد تومورهای سرطانی کمک می‌کنند!نوشیدنی‌های شیرین به رشد تومورهای سرطانی کمک می‌کنند!

▫️به نقل از دیلی‌میل، نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد، تومورهای سرطانی موجود در روده از نوشیدنی‌های حاوی شکر تغذیه می‌کنند و هر روز بزرگ‌تر می‌شوند.
– نتایج یک آزمایش روی موش‌ها نشان داد، مصرف حداقل میزان شکر هم می‌تواند به سرعت رشد سلول‌های سرطانی کمک کند و منجر به وخیم شدن حال بیمار مبتلا شود.
– این مطالعه تأکید می‌کند، تغذیه سالم می‌تواند به افراد برای حفظ سلامتی و دور ماندن از خطر بیماری‌های مختلف کمک کند.
– لوئیس کانتی، محقق ارشد این پژوهش از دانشگاه نیویورک می‌گوید: نوشیدنی‌های شیرین ۹۰ درصد آب گازدار دارند و هیچ ماده مغذی و ارزش غذایی برای بدن فراهم نمی‌کنند.
▫️به گفته کارشناسان علمی، افرادی که از نوشیدنی‌های شیرین استفاده می‌کنند، علاوه بر اضافه وزن در معرض افزایش فشار خون، دیر‌تر هضم شدن غذا، پوسیدگی دندان و پوکی استخوان هستند.
– این بررسی همچنین نشان داد، میان مصرف نوشیدنی‌های شیرین و افزایش نرخ ابتلا به سرطان روده میان جوانان آمریکایی ارتباط مستقیم وجود دارد.