برخورد با افت فشار خون

یه نکته خیلى مهم درباره برخورد با افت فشار خون یادتون بدم، که باعث میشه توى اورژانس و درمانگاه، ذهنتون نظم بگیره و مسیر درست رو برید.

‍♀میدونید که عللِ افت فشار خون خیلى متنوع هستن.

همیشه به محضِ برخورد با بیمارى که دچار کاهش فشار خون (هیپوتانسیون) شده، سریعا به نبض مریض دقت کنید.❣️

با ٢ حالت معمولا مواجه اید:

یا تعداد ضربانش بالاست و تاکیکارده
یا تعداد ضربانش پایینه و برادیکارده

اگه مریضى فشار خونش پایینِ و همزمان تاکیکارده:  یعنى احتمالا با کاهش حجم خون مواجه اید که باعث تحریک سمپاتیک شده…
حالا یا خونریزى کرده که یادتون باشه میتونه خونریزى داخلى باشه و شما واضحا متوجه نشید مثل خونریزى معده، یا مثلا در اثر اسهال و استفراغ، مایعات بدنش رو از دست داده.

بعضى از شوکهاى آنافیلاکسى که در اثر حساسیت شدید پیش میان، یا شوکهاى سپتیک که در اثر عفونت شدید رخ میدن هم معمولا افت فشار با تاکیکاردى میدن

اما اگه مریض فشار خونش پایینِ و همزمان ضربان قلبش هم پایینه:  معمولا تحریک عصب واگ رخ داده، احتمالا با یه مشکل واضح قلبى مواجهید مثلا بلوک گره AV یا برادیکاردى سینوسى یا حتى کم کارى تیرویید که ضربان قلب و فشار خون رو پایین میاره

پس بطور خلاصه، هر زمان با فشار خون پایین مواج شدید، به ضربان قلب دقت کنید:

اگه ضربان قلب بالاست، مشکل معمولا از دست دادن حجم و تحریک سمپاتیک هست

اگه ضربان قلب پایین بود، مشکل معمولا از خود قلب و یا تحریک واگ هست

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

فشار خون بالا در ۴۰ سالگی، مغز را در ۷۰ سالگی کوچک می‌کند!فشار خون بالا در ۴۰ سالگی، مغز را در ۷۰ سالگی کوچک می‌کند!

▫️پژوهش جدید “کالج دانشگاهی لندن” (UCL) نشان می‌دهد افرادی که در حدود ۴۰ سالگی به فشار خون بالا مبتلا می‌شوند، در ۷۰ سالگی مغز کوچکتری خواهند داشت. یافته‌های پژوهش حاکی

گوشت قرمز خطر ابتلا به بیماری های قلبی را از طریق باکتری های روده ای افزایش می دهد!گوشت قرمز خطر ابتلا به بیماری های قلبی را از طریق باکتری های روده ای افزایش می دهد!

▫️محققان موفق به کشف دلایلی شدند که نشان می دهد رژیم غذایی گوشت قرمز چگونه با باکتری های روده ای در ارتباط است و می تواند خطر ابتلا به بیماری