قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي ورزش ریسک مرگ زودهنگام را در زنان کاهش می دهد

ورزش ریسک مرگ زودهنگام را در زنان کاهش می دهد

▫️به گفته محققان، ورزش به هر شکلی یک داروی عالی برای افرادی است که می خواهند از مشکلات متعدد سلامت دور بمانند.
▫️محققان عنوان می کنند فعالیت فیزیکی ریسک مرگ به هر دلیلی را در زنان مسن تا ۷۰ درصد کاهش می دهد.
▫️عدم ورزش یا تحرک فیزیکی همانند سیگار کشیدن سالانه موجب مرگ جمعیت زیادی می شود. طبق دستورالعمل های فعلی، حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت فیزیکی در حد متوسط در هفته یا ۷۵ دقیقه فعالیت فیزیکی هوازی با شدت بالا (یا تلفیق هر دو) و ورزش های تقویت کننده ماهیچه دو روز یا بیشتر در هفته توصیه می شود.
▫️فعالیت فیزیکی در حد متوسط تا شدید (مثل پیاده روی تند) با کاهش ۶۰ تا ۷۰ درصدی مرگ در پایان چهار سال مطالعه در بین زنان دارای بیشترین تحرک فیزیکی در مقایسه با زنان دارای حداقل تحرک مرتبط بود.

 

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

گوشت قرمز خطر ابتلا به بیماری های قلبی را از طریق باکتری های روده ای افزایش می دهد!گوشت قرمز خطر ابتلا به بیماری های قلبی را از طریق باکتری های روده ای افزایش می دهد!

▫️محققان موفق به کشف دلایلی شدند که نشان می دهد رژیم غذایی گوشت قرمز چگونه با باکتری های روده ای در ارتباط است و می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد.
– آن ها پی بردند افرادی که گوشت قرمز را در وعده های اصلی، در طول یک ماه مصرف می کنند سطوح بالایی از TMAO را دو تا سه برابر بیشتر از افرادی که پروتئین را از گوشت سفید یا منبع دیگری دریافت کردند نشان می دهد.
– باکتری های روده TMAO را در طول هضم بعضی مواد غذایی به صورت محصول جانبی تولید می کند.
– مطالعات قبلی نشان دادند که افزایش تجمع
Trimethylamine N-oxide (TMAO)
احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و مسدود شدن شریان ها را افزایش می دهد.
▫️در مطالات  اخیر محققان
Cleveland clinic
در اوهایو دو مکانیسمی در رژیم غذایی از گوشت قرمز را کشف  کردند که موجب افزایش TMAO می شود.
– گوشت قرمز نه تنها موجب افزایش تولید
TMAO
توسط باکتری های روده می شود بلکه از حذف آن توسط کلیه ها نیز جلوگیری می کند.

آلودگی هوا و راهکارهای مقابله با آنآلودگی هوا و راهکارهای مقابله با آن

🔻آلودگی هوا به یک مشکل جهانی تهدید کننده سلامت بشر تبدیل شده که میلیون ها نفر در سراسر دنیا را تحت تاثیر قرار داده است.

🔻بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی (WHO) سالانه حدود ۲/۴ میلیون نفر در دنیا به دلیل عوارض حاصل از آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند.

🔻اثرات آلودگی هوا بر روی سلامت انسان طیف وسیعی را شامل شده که از میان آنها می توان به افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی، بیماری های تنفسی، دیابت، اختلالات اعصاب و روان، التهابات چشم و پوست، اختلالات جنینی، سرطان و افزایش مرگ و میر ناشی از بیماری های مزمن اشاره کرد.

🔻علاوه بر راهکارهای اصلی مقابله با آلودگی هوا نظیر سیاست گذاری های شهری و ترافیک و کنترل منابع آلودگی، راهکارهای فردی زیر در مقابله با اثرات مخرب آلودگی هوا توصیه می گردد:

🔸کاهش در معرض قرار گرفتن در فضای بیرون در روزهای آلوده
🔸ماندن در منزل
🔸کاهش نفوذ هوا به داخل منزل از طریق درب و پنجره ها
🔸تهویه هوای منزل
🔸محدود کردن فعالیت فیزیکی بخصوص در بیرون از منزل
🔸خودداری از استعمال سیگار و دخانیات

⛔️توجه به این توصیه ها بخصوص برای افراد با بیماری مزمن قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان حائز اهمیت است.

🔻نقش #تغذیه در پیشگیری از اثرات مخرب هوای آلوده چیست؟

🔸بر اساس نتایج حاصل از مطالعات، #تغذیه سالم و غنی از ویتامین ب، ویتامین سی، (در میوه ها، سبزیجات و مرکبات) ویتامین ای، ویتامین دی و امگا۳ (در غذاهای دریایی) با تعدیل عوارض حاصل از آلودگی هوا می تواند از پیشرفت بیماری های مزمن نظیر بیماری های قلبی ریوی پیشگیری کند.

🔸توصیه هایی مثل مصرف عرق پونه، عرق شوید، سوپ جو، شلغم، لیمو و نارنج، سرکه، گلاب و سیر،… راهکارهای غیرعلمی است، که در منابع معتبر علمی تایید نشده است*.

🔸جهت توصیه قطعی به مصرف مکمل ها و تعیین دوز مناسب آنها به مطالعات بیشتری نیاز است.
🔦* گرچه لحاظ کردن این نوع غذاها برای هر فرد در رژیم غذایی مفید است، اما تاثیر جلوگیری از عوارض آلودگی با این نوع تغذیه با استفاده از مقالات و مطالعات اثبات نشده است.

✏️UpToDate, 2017
✏️WHO.int
✏️Respirology. 2012 Oct; 17(7): 1031–۱۰۳۸.
✏️Nutrients. 2015 Dec; 7(12): 10398–۱۰۴۱۶.

✍️🏻دکتر بیتا شهرامی
دستیار تخصصی فارماکوتراپی (داروسازی بالینی)
دانشگاه علوم پزشکی تهران

بهبود کلسترول خون (۱)بهبود کلسترول خون (۱)

۱. مصرف فیبر بیشتر: تغییر رژیم غذایی، راهی موثر در کاهش کلسترول است. یکی از این تغییرات، گنجاندن منابع فیبر در رژیم غذایی می باشد. از جمله منابع فیبر می توان به غلات سبوس دار، میوه ها، سبزیجات و حبوبات اشاره نمود.

۲. انتخاب روغن های سالم: استفاده از روغن های جامد باعث افزایش کلسترول LDL می شود. چربی های ترانس نه تنها باعث افزایش کلسترول بد یا LDL می شود بلکه باعث کاهش کلسترول خوب یا HDL نیز می شود. غذاهایی مانند غذاهای سرخ شده، سس مایونز، شیرینی جات، کره، روغن های حیوانی و یا هیدروژنه، از جمله منابع این دو نوع چربی ناسالم می باشد که باید میزان مصرف آنها به حداقل کاهش یابد. از سوی دیگر، مصرف روغن های غیر اشباع در کنار یک رژیم غذایی سالم  می تواند باعث کاهش کلسترول LDL گردد. از جمله منابع این گروه از چربی ها می توان به آووکادو و روغن زیتون.

۳. انتخاب درست از گروه پروتئین ها: گوشت قرمز و شیر پر چرب جزء منابع پروتئین به حساب می آیند ولی آنها حاوی کلسترول بالایی هستند. بنابراین بهتر است به جای استفاده از آنها از سویا یا ماهی استفاده کنیم. برخی از انواع ماهی ها مانند سالمون که سرشار از اسیدهای چرپ امگا-۳ است که می تواند تاثیر مثبتی بر کلسترول داشته باشد. انجمن دیابت آمریکا توصیه می کند در هفته دو بار از ماهی استفاده شود.