قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي افراد جوان دیابتی ۷ برابر بیشتر در معرض مرگ ناگهانی قلبی

افراد جوان دیابتی ۷ برابر بیشتر در معرض مرگ ناگهانی قلبی

تازه‌های پزشکی

▫️طبق نتایج یک تحقیق جدید، افراد جوان تر از ۵۰ سال که مبتلا به دیابت هستند هفت برابر بیشتر در معرض ریسک مرگ ناگهانی قلبی قرار دارند.
▫️به گفته محققان دانمارکی، همچنین ریسک مرگ ناشی از هر نوع بیماری قلبی در افراد دیابتی در مقایسه با افراد فاقد دیابت هشت برابر بیشتر است.
▫️جاسپر سوان، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کپنهاگ، در این باره می گوید: «پزشکان و متخصصان باید آگاه باشند که بیماران جوان مبتلا به دیابت در معرض ریسک بالا مرگ و میر قرار دارند و این ریسک عمدتا با افزایش ریسک مرگ ناگهانی قلبی قابل توضیح است.»
▫️مرگ ناگهانی قلبی ناشی از عملکرد بد در سیستم الکتریکی قلب است و معمولا بدون هیچ هشدار و نشانه ای اتفاق می افتد.
▫️همچنین آنها دریافتند مرگ ناشی از بیماری قلبی در افراد مبتلا به دیابت نوع۲ پنج برابر بیشتر و در افراد مبتلا به دیابت نوع۱، ۱۲ برابر بیشتر است.
▫️به گفته محققان، نوسانات قند خون، کلسترول غیرعادی و تری گلیسیرید بالا که در بسیاری از افراد مبتلا به دیابت وجود دارد، ریسک تصلب شریان و بیماری قلبی عروق کرونر را افزایش می دهد. و در نهایت ریسک مرگ ناگهانی قلبی یا نارسایی قلبی نیز افزایش می یابد.

https://www.medicalnewstoday.com/articles/320062.php

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

فرسودگی شغلی در میان پزشکانفرسودگی شغلی در میان پزشکان

▫️فرسودگی شغلی در میان پزشکان موضوعی است که از اهمیت ویژه برخوردار است. خودکشی‌هایی که گاه و بیگاه در میان پزشکان رخ می‌دهد نیاز به توجه به این مطلب  را نشان می‌دهد. بیش از ۱۵۰۰۰ پزشک از ۲۹ تخصص مختلف در نظرسنجی Medscape  شرکت کرده و در این مورد سخن گفتند.
▫️فرسودگی چنین تعریف شده است: استرس طولانی‌مدت و لاینحل شغلی که منجر به احساس خستگی و ملال مفرط، دلزدگی و حس جداشدگی و از پای درامدگی شده و فرد عاری از احساس موفقیت و چیرگی بر کار می‌شود. ۴۴ درصد پزشکان از احساس فرسودگی سخن گفته و ۱۱ درصد بیان کرده بودند که افسرده‌اند. افسردگی به معنی بالینی کلمه در ۴ درصد مشاهده شد.
▫️در میان تخصص‌های گوناگون بیشترین فرسودگی متعلق به طب اورژانس ۴۸٪، نورولوژی ۴۸٪، پزشکان خانواده ۴۷٪، متخصصین زنان ۴۷٪ و متخصصین داخلی ۴۷٪ بوده است. کمترین فرسودگی را جراحان پلاستیک ۲۳٪، متخصصین پوست ۳۲٪ و پاتولوژیست‌ها ۳۲٪ داشتند.
▫️در میان زنان و مردان پزشک این نسبت ۵۰٪ در برابر ۳۹٪ بوده است. برخی بیان می‌کنند که این امر بیشتر بیانگر ابراز بیشتر فرسودگی از جانب زنان است و بعضی نیز این را وابسته به مسوولیتهای مضاعف زنان در رسیدگی به امور خانه و بچه‌ها می‌دانند.

بیماریهای مادرزادی قلببیماریهای مادرزادی قلب

تشکیل قلب و اغلب دستگاههای بدن انسان بین هفته دوم تا دهم بارداری اتفاق می افتد.
بیماریهای مادرزادی قلب از دوران جنینی وجود دارند ولی در اغلب موارد در جنین مشکلی را ایجاد نمی کنند ولی بعد از تولد ممکن است در دوره نوزادی ، شیرخواری ، کودکی ، جوانی و یا بزرگسالی علایم بالینی و یا مشکلات خود را نشان دهند .
▪️بطور کلی بیماریهای مادرزادی قلبی به چند گروه تقسیم می شود :
▫️بیماریهای که در انها بدلیل ارتباط بین بطنی (VSD)، ارتباط بین دهلیزی (ASD) ارتباط بین آئورت و شریان ریوی (PDA) جریان خون ریوی افزایش می یابد.
▫️بیماریهای که در انها کبودی علامت عمده می باشد .در این گروه از بیماریها جریان خون ریوی کاهش یافته می باشد.بیماری ممکن است بصورت تنگی شدید دریچه ریوی و سوراخ بین بطنی (TOF) ، عدم تشکیل دریچه ریوی (PA) ,غیره باشد .کبودی در این گروه از بیماریها ممکن است از بدو تولد یا ماهها بعد دیده شود .
▫️گروه سوم از بیماریهای مادرزادی قلبی بیماریهای هستنند که در انها یکی از دریچه های قلبی آ ئورت (AS) یا دریچه ریوی (PS) یا رگ آ ئورت تنگی داشته باشد (COA). در این گروه از بیماریها اغلب کبودی وجود ندارد.

بهبود کلسترول خون (۱)بهبود کلسترول خون (۱)

۱. مصرف فیبر بیشتر: تغییر رژیم غذایی، راهی موثر در کاهش کلسترول است. یکی از این تغییرات، گنجاندن منابع فیبر در رژیم غذایی می باشد. از جمله منابع فیبر می توان به غلات سبوس دار، میوه ها، سبزیجات و حبوبات اشاره نمود.

۲. انتخاب روغن های سالم: استفاده از روغن های جامد باعث افزایش کلسترول LDL می شود. چربی های ترانس نه تنها باعث افزایش کلسترول بد یا LDL می شود بلکه باعث کاهش کلسترول خوب یا HDL نیز می شود. غذاهایی مانند غذاهای سرخ شده، سس مایونز، شیرینی جات، کره، روغن های حیوانی و یا هیدروژنه، از جمله منابع این دو نوع چربی ناسالم می باشد که باید میزان مصرف آنها به حداقل کاهش یابد. از سوی دیگر، مصرف روغن های غیر اشباع در کنار یک رژیم غذایی سالم  می تواند باعث کاهش کلسترول LDL گردد. از جمله منابع این گروه از چربی ها می توان به آووکادو و روغن زیتون.

۳. انتخاب درست از گروه پروتئین ها: گوشت قرمز و شیر پر چرب جزء منابع پروتئین به حساب می آیند ولی آنها حاوی کلسترول بالایی هستند. بنابراین بهتر است به جای استفاده از آنها از سویا یا ماهی استفاده کنیم. برخی از انواع ماهی ها مانند سالمون که سرشار از اسیدهای چرپ امگا-۳ است که می تواند تاثیر مثبتی بر کلسترول داشته باشد. انجمن دیابت آمریکا توصیه می کند در هفته دو بار از ماهی استفاده شود.